"Bună ziua, mă numesc ...", campanie de apropiere a personalului medical de pacienţi la Spitalul Judeţean Zalău

Data publicarii: 19-05-2017

Un proiect ce vizează apropierea dintre personalul medical şi pacienţii din spitale printr-un simplu "Bună ziua, mă numesc ...", se va derula la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Zalău, la iniţiativa unor colaboratori din Marea Britanie, ideea acestei campanii venind de la un medic englez bolnav de cancer, care a remarcat lipsa acestui salut, dar şi importanţa lui pentru starea de spirit a bolnavului.

"Proiectul pentru anul acesta este de iniţiere a unei campanii aici, în Zalău, care poartă numele 'Bună ziua, mă numesc ...'. Campania a fost iniţiată de un medic din Marea Britanie, Kate Granger, care la vârsta de 20 de ani a fost diagnosticată cu cancer în fază terminală. A avut dificultăţi foarte mari şi a decedat în cursul anului trecut. Experienţa ei a fost că personalul din spital nu obişnuia să se prezinte la iniţierea contactului cu pacienţii. Este un lucru mic care are un impact atât de mare asupra pacienţilor noştri, atunci când le oferim îngrijirile medicale. Ea a povestit, foarte curajoasă, despre experienţa ei şi a iniţiat această campanie sub numele 'Bună ziua, mă numesc ...' ", a declarat joi, la Zalău, Carole Hallam, director adjunct al Infection Prevention Society (IPS)- Anglia, la deschiderea ediţiei din acest an a conferinţei de sterilizare.

Potrivit sursei citate, soţul iniţiatoarei continuă această campanie, astfel încât proiectul s-a răspândit şi în alte ţări şi se doreşte a fi diseminat şi la nivelul spitalelor din România, începând de la Zalău.

Personalul medical de la SJU Zalău este deja pregătit pentru inedita campanie.

"În momentul în care intri în contact cu un pacient, te prezinţi. Spui "Bună ziua, mă numesc ...". (...) Din punct de vedere omenesc şi al educaţiei, aşa şi este frumos. Atunci pacientul se familiarizează cu personalul medical, se simte mai relaxat, mai detaşat", apreciază Criste Mariana, cadru medical la Spitalul Judeţean Zalău.

La evenimentul de deschidere a conferinţei de sterilizare, cei peste 350 de medici şi asistente din ţară au avut prilejul de a se fotografia cu pancarte pe care să-şi treacă numele, alături de mesajul menţionat, pentru a posta mai apoi pozele pe reţelele de socializare şi a promova astfel această iniţiativă.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 39
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK