1 din 20 de pacienți din Europa contactează o infecție în spital

Autor:

1 din 20 de pacienți din Europa contactează o infecție în spital
Primul studiu care a evaluat infecțiile dobândite de pacienți în spitalele din Europa sugerează că impactul combinat al acestor infecții asupra sănătății este de două ori mai mare decât efectul combinat a 32 de infecții care se contactează în afara spitalului.

Cercetătorii au analizat datele provenind de la 1149 de spitale din 30 de state europene, iar rezultatele arată că între 2011 și 2012, în Europa au fost contactate peste 2,5 milioane de infecții intraspitalicești. Se estimează că una din douăzeci de persoane internate a dobândit o infecție nosocomială pe durata spitalizării, iar aproximativ 90 000 de pacienți au decedat.

Dintre infecțiile intraspitalicești, cele mai comune au fost infecțiile urinare, infecțiile nosocomiale postoperatorii și pneumonia, fiecare dintre acestea fiind responsabile pentru 20% din totalul cazurilor.

Totodată, multe dintre infecții au fost legate de procedurile invazive și dispozitivele medicale, precum cateterele venoase sau pentru tractul urinar, ventilația mecanică. Autorii studiului consideră că deși astfel de intervenții sunt salvatoare de vieți, ele predispun totodată pacienții la un risc mai mare de infecții.

Pe lângă numărul ridicat de decese pe care le cauzează, infecțiile intraspitalicești determină și afecțiuni și tulburări pe termen lung, inclusiv de natură psihică (cum e cazul tulburării post-traumatice de stres).

Specialiștii consideră că o treime din aceste infecții ar putea fi prevenite printr-o mai bună igienă și un control mai eficient, astfel încât spitalele să devină mai sigure pentru pacienți.

Sursa: New Scientist

Data actualizare: 27-10-2016 | creare: 27-10-2016 | Vizite: 1336
Bibliografie
One in 20 European patients catch an infection while in hospital, link: https://www.newscientist.com/article/2109519-one-in-20-european-patients-catch-an-infection-while-in-hospital/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK