10 minute de socializare pe zi îmbunătățește bunăstarea pacienților cu demență

©

Autor:

10 minute de socializare pe zi îmbunătățește bunăstarea pacienților cu demență
Un program de tip e-Learning învață personalul care se ocupă de îngrijirea pacienților cu demență cum să se implice într-o interacțiune socială mai însemnată cu aceștia, fapt care îmbunătățește bunăstarea lor.
O persoană cu demență, într-un cămin de îngrijire, are parte în medie de două minute de interacțiune socială în fiecare zi. S-a demonstrat, de asemenea, că din 170 de programe de instruire disponibile pentru personalul de îngrijire medicală la domiciliu, doar trei sunt bazate pe îmbunătățiri vizibile - dintre care niciunul nu îmbunătățește calitatea vieții.

Programul The Wellbeing and Health for people with Dementia (WHELD) a pregătit personalul de îngrijire la domiciliu pentru a spori interacțiunea socială de la două minute pe zi la zece, combinată cu un program de îngrijire personalizată. Acest program încurajează dialogul cu pacienții despre interesele lor și implicarea acestora în deciziile care țin de îngrijirea lor. Inițiativa intitulată „The Improving Staff Attitudes and Care for People with Dementia e-Learning” (tEACH), întreprinsă de Universitatea din Exeter Medical School și King's College London în parteneriat cu Institutul de Asistență Socială pentru Excelență (SCIE), a fost prezentat la Conferința Internațională a Asociației pentru Alzheimer din 2018. Studiul a implicat 280 de rezidenți și personalul de îngrijire din 24 de cămine, de-a lungul a nouă luni.

Infirmierii au luat parte la un program de e-learning cu module cheie bazate pe trainingul WHELD, cu sau fără supraveghere de pe Skype. Aceștia au comparat noile rezultatele cu cele dinainte. S-a constatat că implementarea unor noi tehnici a favorizat bunăstarea rezidenților, dar și atitudinea personalului de îngrijire.

Joanne McDermid, de la King's College din Londra, care a prezentat cercetarea, a declarat: „Personalul de îngrijire la domiciliu este supus unei presiuni uriașe - este o treabă foarte dificilă, este un dificil atât pentru rezidenții care suferă de demență, cât și pentru personal. Noi am gândit o abordare nouă, dar simplă, de tip e-learning, care îmbunătățește atitudinea personalului de îngrijire, dar menține și bunăstarea suferinzilor, program care are ca scop ameliorarea calității vieții persoanelor cu demență.”

Profesorul Clive Ballard, de la University of Exeter Medical School, care a condus cercetarea, a afirmat: „Gândește-te un moment, încearcă să îți imaginezi viața cu doar două minute de interacțiune socială în fiecare zi, asta înseamnă discriminarea persoanelor cu demență. Știm că programul nostru funcționează pe termen lung și acum știm că poate fi adaptat și la distanță (prin alternativa tehnologică și inovativă de învățare de tip e-learning).”

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 02-08-2018 | creare: 02-08-2018 | Vizite: 1566
Bibliografie
Just 10 minutes of social interaction a day improves wellbeing in dementia care, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2018/07/180726161125.htm

©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!