10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Data publicarii: 13-05-2014

10 octombrie – Ziua Mondială a Sănătății Mintale

Ziua Sănătății Mintale este sărbătorită în fiecare an pe 10 octombrie, începând din 1992, la inițiativa Federației Mondiale pentru Sănătate Mintală și cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Evenimentul are rolul de a pune în lumină importanța menținerii unei sănătăți mintale optime, de a educa publicul cu privire la implicațiile bolilor mintale și de a conștientiza cum decurge viața celor afectați de tulburări psihice.

Tulburările mintale nu sunt numai copleșitoare pentru persoanele afectate, însă se reflectă și în modul de funcționare al societății.

Comisia Europeană a atras atenția asupra faptului că în toate statele membre UE, depresia acută reprezintă una dintre principalele trei cauze ale incapacității de muncă și pensionării anticipate.

Tema ediției din acest an este „Primul ajutor psihologic” - astfel încât orice persoană care trece printr-o criză (un accident, pierderea violentă a unei persoane, dezastre naturale etc.) să poată primi ajutorul psihologic de care are nevoie. Astfel de evenimente au consecințe grave asupra persoanelor afectate, putând periclita echilibrul mintal.

Sănătatea mintală este un drept al omului iar menținerea ei este esențială pentru calitatea vieții. Este datoria morală a fiecăruia dintre noi să intervină și să ajute persoanele care trec prin anumite evenimente traumatizante, să știm să le consolăm și să comunicăm cu acestea!


Sursa: ROmedic, 13-05-2014, Vizualizari 2188
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK