13 noiembrie – Ziua Internațională a Educației Copiilor Nevăzători

Data publicarii: 13-05-2015

13 noiembrie – Ziua Internațională a Educației Copiilor Nevăzători

Ziua de 13 noiembrie marchează, începând din 1946, Ziua Internațională a Educației Copiilor Nevăzători.

Data a fost stabilită în cinstea zilei de naștere a pedagogului Valentin Hauy, cel care a înființat prima școală de nevăzători din lume, în 1784.

Ziua Internațională a Educației Copiilor Nevăzători dorește să sensibilizeze societatea privind dificultățile întâmpinate de copiii orbi în toate sectoarele vieții, în general și în educație, în particular.

Copiii și tinerii nevăzători trebuie să beneficieze de școli și echipamente speciale și de dascăli special instruiți pentru a avea aceleași șanse la educație, instruire și informare ca și noi.

În lume, la fiecare un minut, un copil își pierde vederea. În România, există aproximativ 10.000 de persoane oarbe parțial sau total.
 

Sursa: ROmedic, 13-05-2015, Vizualizari 895
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK