1.300 de medici şi asistenţi medicali vor participa la un program de perfecţionare

Data publicării: 20-04-2018

Un număr de 1.300 de specialişti, dintre care 30 de medici şi 1.270 de asistenţi medicali, vor participa la cursuri modulare, practice, de formare profesională şi îşi vor optimiza nivelul de calificare în cadrul Programului naţional modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, care va fi lansat joi, la eveniment urmând să participe ministrul Apărării, Mihai Fifor, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, şi ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb.

Potrivit unui comunicat remis presei, gradul de noutate şi de complexitate al proiectului este adus de dezvoltarea pregătirii medicale a asistenţilor medicali, pe domenii de activitate, prin utilizarea de instrumente moderne şi inovative de instruire, cum ar fi simulatoare medicale, tehnologii de tip e-learning etc.

"În acest context, grupul ţintă, vizat în proiect, dar şi generaţiile viitoare care vor activa în spitalele partenere vor beneficia de infrastructura necesară pentru efectuarea unor manopere medicale cu grad de complexitate ridicat, care necesită o serie de aptitudini, mai ales în situaţii medicale care pun în pericol viaţa şi integritatea pacientului. Programul naţional modular pentru ridicarea nivelului profesional al cadrelor medicale din sistemul naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională îşi mai propune încheierea unor parteneriate strategice, solide, între spitalele importante din sistemului OPSNAJ", susţine sursa citată.

Beneficiarul proiectului este Ministerul Afacerilor Interne, prin Spitalul de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota", iar parteneri sunt Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central, Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu" şi Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar.

Parteneri asociaţi în derularea programului de îmbunătăţire a nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical sunt structurile de profil din sistemul OPSNAJ, respectiv Direcţia Medicală a MAI, Ministerul Apărării Naţionale, Direcţia Medicală din cadrul Agenţiei Naţionale a Penitenciarelor, Centrul Medical al Serviciului de Pază şi Protecţie şi Centrul Medical al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni.
Sursa: Agerpres, 20-04-2018, Vizualizari 226
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.