14 Iunie – Ziua Donatorului de Sânge

Data publicarii: 12-05-2014

14 Iunie – Ziua Donatorului de Sânge

Data de 14 Iunie marchează la nivel mondial Ziua Donatorului de Sânge, eveniment inițiat și patronat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), începând cu anul 2004.

Ziua Donatorului de Sânge promovează donarea voluntară de sânge ca gest de solidaritate în misiunea de a salva vieți, fiind totodată un gest de recunoștință pentru donatorii care s-au implicat de-a lungul timpului. Campania subliniază rolul fiecărui donator în ajutarea persoanelor aflate în stare de urgență, prin oferirea de sânge, un dar cu valoare atât da mare, un dar care înseamnă viață.


Accesul la rezerve adecvate și suficiente de sânge, la momentul potrivit, reprezintă în prezent una dintre principalele dificultăți cu care se confruntă sistemele de sănătate din toată lumea.

Tema campaniei din acest an este: „Donează sânge. Donează acum. Donează constant și pune accentul pe importanța constituirii rezervelor de sânge pentru situații de criză sau urgență.

 

De asemenea, campania dorește și sensibilizarea populației cu privire la importanța donării de sânge, la nevoia de implicare.


Prin această campanie se dorește și exprimarea recunoștinței față de oamenii care donează sânge în mod voluntar. De asemenea, acțiunile organizate cu această ocazie, la nivel internațional, pun în valoare poveștile unor oameni ale căror vieți au fost salvate de primirea de sânge de la donatori.

Organizația Mondială a Sănătății încurajează personalul medical de pretutindeni să inițieze și să susțină permanent acțiunile de donare de sânge.

Sursa: ROmedic, 12-05-2014, Vizualizari 906
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK