14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului

Data publicarii: 14-11-2015

14 noiembrie – Ziua Mondială a Diabetului

14 noiembrie este Ziua Mondială a Diabetului, eveniment inițiat de Federația Internațională de Diabet, cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Misiunea acestui eveniment este de a antrena personalul medical, pacienții și publicul larg într-o acțiune importantă de informare legată de prevenirea, diagnosticarea și implicațiile diabetului, cât și viața bolnavilor de diabet.

Tema din acest an promovează importanța screening-ului și a depistării precoce a diabetului pentru prevenirea complicațiilor.


Una dintre modalitățile populare de a atrage atenția de Ziua Mondială a Diabetului o reprezintă iluminarea în albastru a unor clădiri importante, pe plan local - cercul albastru este considerat simbolul diabetului.

Diabetul este o boală metabolică în care pancreasul fie nu produce deloc insulină (tipul 1), fie nu produce suficientă (tipul II) pentru a putea metaboliza glucoza provenită din carbohidrați și a o transforma în energie. Acest fapt duce la un nivel crescut al nivelului de glicemie din sânge (hiperglicemie), care dacă se menține multă vreme astfel, conduce la deteriorarea organelor și a funcțiilor organismului.,

Cele mai comune semne ale diabetului, care trebuie să constituie un semnal de alarmă, atunci când se asociază, sunt: urinarea frecventă, scăderea în greutate, lipsa energiei, setea excesivă.

În lume, peste 380 de milioane de persoană suferă de diabet și se estimează că până în 2035, numărul va ajunge la peste 590 de milioane, asta însemnând o creștere cu peste 50%!

Vă invităm să citiți mai multe despre diabet, în acest articol.

Sursa: ROmedic, 14-11-2015, Vizualizari 1998
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK