20-26 martie -Săptămâna Mondială de Conștientizare a Consumului de Sare

Data publicării: 03-03-2016

20-26 martie -Săptămâna Mondială de Conștientizare a Consumului de Sare Săptămâna Mondială de Conștientizare a Consumului de Sare (20-26 martie) se află la a 11-a ediție și are scopul de a atrage atenția asupra riscului unui consum ridicat de sare asupra sănătății.

Un nivel crescut de sare în alimentație poate cauza creșterea presiunii arteriale, factor de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral. Centrul pentru Prevenirea și Controlul  Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) susține beneficiile aduse de limitarea consumului de sare, în special prevenirea hipertensiunii și reducerea presiunii sângelui. În plus, menționează faptul că trebuie să acordăm o atenție deosebită surselor de sară adăugată din alimentele procesate.

Consumul zilnic de sare la nivel mondial este estimat a fi de 12 g/zi, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății (WHO) recomandă un consum de 5 g/zi, adică 2.000 mg sodiu. Astfel, consumul ridicat de sare expune consumatorii la diferite riscuri legate de sănătate. Scopul urmărit de către Organizația Mondială a Sănătății este reducerea cu 30% a consumului de sare până în 2025.

Vă invităm să citiți mai multe informații despre consumul de sare.
Sursa: Agerpres, 03-03-2016, Vizualizari 1074
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.