20-26 martie -Săptămâna Mondială de Conștientizare a Consumului de Sare
Data publicării: 03-03-2016
Un nivel crescut de sare în alimentație poate cauza creșterea presiunii arteriale, factor de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare și a accidentului vascular cerebral. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) susține beneficiile aduse de limitarea consumului de sare, în special prevenirea hipertensiunii și reducerea presiunii sângelui. În plus, menționează faptul că trebuie să acordăm o atenție deosebită surselor de sară adăugată din alimentele procesate.
Consumul zilnic de sare la nivel mondial este estimat a fi de 12 g/zi, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății (WHO) recomandă un consum de 5 g/zi, adică 2.000 mg sodiu. Astfel, consumul ridicat de sare expune consumatorii la diferite riscuri legate de sănătate. Scopul urmărit de către Organizația Mondială a Sănătății este reducerea cu 30% a consumului de sare până în 2025.
Vă invităm să citiți mai multe informații despre consumul de sare.
Sursa: Agerpres,
03-03-2016, Vizualizari 1074