2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul

2Breathe - dispozitivul care îți îmbunătățește somnul
Conform Sleep Health Foundation, una din trei persoane suferă de insomnie. Pe termen lung, somniferele sunt ineficiente sau dăunătoare, iar cafeaua de dimineață nu rezolvă cauza problemelor de somn.

Un dispozitiv inteligent care induce somnul ar putea reprezenta soluția acestor probleme. Dispozitivul 2Breathe a fost dezvoltat de compania Resperate și folosește tehnologie de ultimă oră pentru a oferi indicații și exerciții ghidate de respirație. Se folosește simultan cu aplicația specifică pentru smartphone, destinată pentru a te ajuta să adormi mai repede și să ai un somn odihnitor și neîntrerupt.

Acționează prin reducerea tensiunii înainte de somn, care pare a fi cauza insomniei și a trezirilor frecvente din timpul nopții. Vinovați pentru aceste efecte negative sunt stresul zilnic, gândurile intruzive și supraactivarea sistemului nervos simpatic, de unde rezultă un cerc vicios, cei cu insomnii fiind afectați de faptul că nu dorm eficient și suficient, ceea ce generază din nou mai mult stres.

Dispozitivul se fixează cu ajutorul unei centuri confortabile în zona abdomenului superior și se pornește aplicația de mobil, iar tu vei continua să respiri normal. În acest timp, dispozitivul are un senzor care detectează caracteristicile respirației și trimite datele wireless către telefon. Algoritmii stabilesc caracteristice respirației, iar aplicația produce tonuri ghidate specifice pentru fiecare utilizator. Urmărirea tonurilor susține inspirația corectă și reglarea ei. În câteva minute, activitatea neuronală se reduce treptat, ajutând la relaxarea corpului și a minții.

Mai multe despre funcționarea dispozitivului, aici:Sursa: Digital Trends
Sursa foto: Digital Trends

Data actualizare: 24-12-2017 | creare: 24-12-2017 | Vizite: 308
Bibliografie
The 2Breathe wearable sleep inducer wants to cure your insomnia , link: https://www.digitaltrends.com/home/2breathe-sleep-inducer/
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK