73% dintre cremele de protecție solară nu sunt eficiente sau conțin ingrediente dăunătoare

©

Autor:

73% dintre cremele de protecție solară nu sunt eficiente sau conțin ingrediente dăunătoare
Grupul de Mediu din America (The Environmental Working Group - EWG)  a publicat ghidul reactualizat al cremelor de protecție solară, care arată că aproape trei sferturi dintre produsele de pe piață evaluate oferă o protecție solară scăzută sau conțin ingrediente ce ar putea cauza efecte adverse sau pot crește sensibilitatea la radiațiile solare.

Tot ce trebuie să știi despre cremele de protecție solară, aici

Au fost luate în considerare aproape 1.500 produse de protecție solară, produse hidratante cu factor de protecție sau balsamuri de buze ce promit protecție solară. Cercetătorii din cadrul EWG au ajuns la concluzia că 73% dintre produsele verificate nu sunt eficiente, nu îndeplinesc cerințele menționate pe ambalaje sau conțin ingrediente cu efecte adverse ca oxibenzona sau retinil palmitat. Oxibenzona afectează statusul hormonal, iar unele date menționează că retinil palmitatul, o formă a vitaminei A, din cremele de protecție solară poate intensifica sensibilitatea solară.

Puteți găsi aici lista produselor care au trecut testul EWG.

Un produs de protecție solară de slabă calitate poate conferi protectie împotriva arsurilor, dar poate să nu blocheze și radiațiile UVA ce favorizează apariția melanomului și îmbătrânirea pielii. EWG estimează că jumătate dintre toate produsele de protecție solară de pe piața din Statele Unite nu ar trebui comercializate în Europa, unde este necesară o protecție UVA mai mare.

Produsele de protecție solară sunt extrem de importante, dar în special trebuie evitată expunerea prelungită la soare, mai ales la orele amiezii când indicele UV este ridicat. EWG menționează și câteva sfaturi pentru o mai bună protecție solară:
  • Un FPS mai mare de 50 nu însemană neapărat protecție solară mai eficientă.
  • Copiii și bebelușii sunt cei mai vulnerabili la efectele radiațiilor.
  • Pe lângă produsele de protecție solară, este absolut necesară și expunerea cu moderație la soare, purtarea pălăriilor și a hainelor care să ne protejeze de radiații, ochelarii de soare etc.
  • Citiți cu atenție etichetele produselor de protecție solară, pentru a identifica prezența aditivilor dăunători, a retinil palmitatului sau oxibenzona.

Informați-vă cu privire la protecția solară

Sursa: EWG (The Environmental Working Group)

Data actualizare: 27-12-2019 | creare: 26-05-2017 | Vizite: 4295
Bibliografie
73 Percent of Products Rate Poorly for Skin Protection or Worrisome Ingredients, link: https://www.ewg.org/release/ewg-2017-guide-safer-more-effective-sunscreens
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Nu ai nevoie de creme de protecție solară iarna sau când e înnorat
  • Protecţia solară iarna
  • Solar D, crema de protecție solară care stimulează producția de vitamina D
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum