80 de medici rezidenţi din România şi din ţările balcanice au fost prezenţi la "Şcoala de vară de hematologie"

Data publicarii: 03-08-2017

80 de medici rezidenţi din România, Republica Moldova şi Balcani (Albania, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Muntenegru, Serbia, Turcia) au fost prezenţi la "Şcoala de vară de hematologie pentru medici rezidenţi", care a avut loc la Bucureşti la sfârşitul lunii iulie, a informat miercuri Societatea Română de Hematologie.

Scopul evenimentului, organizat în colaborare cu MedicHub, a fost educaţia ştiinţifică a generaţiei tinere de medici, precum şi facilitatea comunicării între centrele de hematologie din ţară şi străinătate, se arată în comunicatul remis AGERPRES de Societatea Română de Hematologie.

În cadrul şcolii de vară au fost abordate teme precum: "Metaplazia mieloidă cu mielofibroză", "Strategii terapeutice în mielomul multiplu","Actualităţi în diagnosticul şi tratamentul anemiei hemolitice autoimune", "Limfoame maligne nehodgkiniene la pacienţii infectaţi cu virus hepatic C", "Noi perspective în tratamentul leucemiei limfatice cronice", "Abordări moderne de diagnostic şi tratament în microangiopatiile trombotice", "Aplazia Medulară" , "Managementul în leucemia acută limfoblastică".

Printre temele dezbătute în cadrul zilelor de cursuri au fost şi "Imunoterapia în tratarea cancerului" - un tratament modern şi mai puţin nociv decât cele standard, şi leucemia acută limfoblastică - cea mai frecventă formă de leucemie la copii.

Cei 20 de medici străini au fost invitaţi de Societatea Română de Hematologie, fiind apoi selectaţi de către societăţile de hematologie din ţările respective.
Sursa: Agerpres, 03-08-2017, Vizualizari 92
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK