A IV-a ediţie a Conferinţei iDiabet - Diabetul Inteligent

Data publicarii: 20-04-2017

Peste 500 de medici sunt aşteptaţi să participe la cea de a IV-a ediţie a Conferinţei iDiabet - Diabetul Inteligent cu tema "Abordare multidisciplinară în diabetul zaharat", care se desfăşoară joi şi vineri la Institutul Francez din Bucureşti.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Cercetare Medicală SanaMed, a cărei preocupare constantă este crearea echipelor multidisciplinare menite să trateze şi să educe pacientul cu diabet zaharat. La conferinţă sunt invitaţi medici de familie, medici specialişti diabetologi sau din alte specialităţi direct implicate în managementul pacienţilor de diabet.

În România existau în 2015 în evidenţa Ministerului Sănătăţii 999.192 de persoane cu diabet, iar conform unui studiului naţional PREDATORR, realizat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice în 2014, 11,6% din populaţie are diabet zaharat, iar 18% este în pericol de a dezvolta diabet, se arată într-un comunicat transmis de organizatorii evenimentului.

"De cele mai multe ori, oamenii obişnuiţi nu reacţionează din proprie iniţiativă, neluându-şi măsuri de prevenţie. De aceea medicii au un rol foarte important. Pornim de la medicii de familie care sunt primii ce pot recunoaşte semnele diabetului sau predispoziţia la dezvoltarea acestuia, ajungând la medicii specializaţi în diabet şi boli metabolice şi la medicii cu specilităţi asociate conexe diabetologiei: cardiologi, oftalmologi, nefrologi, neurologi, endocrinologi, dermatologi, chirurgi etc. Pe noi ne preocupă ca medicii să fie informaţi nu doar în specialitatea proprie, ci şi în cele conexe şi să formeze echipe medicale multidisciplinare cât mai active. De aceea, din 2014 continuăm să organizăm suita conferinţelor iDiabet", a declarat dr. Adriana Dumitrescu, medic primar diabet nutriţie şi boli metabolice, preşedintele Asociaţiei pentru Dezvoltare şi Cercetare Medicală Sanamed, potrivit sursei citate.

Conferinţa se desfăşoară sub preşedinţia prof. dr. Daniela Bartoş de la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila". În cadrul evenimentului vor conferenţia pe teme specifice diabetului şi complicaţiilor sale experţi din spitalele SanaMed, precum şi alţi specialişti externi.
Sursa: Agerpres, 20-04-2017, Vizualizari 197
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK