Abuzul fizic și pedepsele afectează performanța academică a copiilor

Abuzul fizic și pedepsele afectează performanța academică a copiilor
Chiar dacă pedepsirea nu implică abuz fizic, suferința produsă copiilor are un impact negativ asupra structurii creierului, dezvoltării și stării lor generale. Cercetătorii de la Universitatea Penn State au condus un studiu în urma căruia a rezultat că performanța școlară și implicarea în activitățile din clasă sunt în mod semnificativ influențate de expunerea acasă la pedepse fizice minore, severe sau abuzive.

Studiul a fost publicat în revista Child Abuse and Neglect.

În cercetări anterioare, pedepsele corporale și abuzul fizic au lost asociate cu reducerea dezvoltării cognitive și scăderea performanțelor academice la copii, studiul de față este una dintre puținele cercetări care anchetează simultan pedepsele fizice abuzive și non-abuzive raportate atât de copii, cât și de îngrijitori.

Chiar dacă pedepsele sunt minore, copiii pot suferi, iar acest stres are un impact asupra stării de bine și performanțelor. Acest stil punitiv are ca obiectiv evitarea comportamentului nedorit, din frică, însă astfel copilul nu are oportunitatea de a învăța un comportament adecvat prin mijloce raționale.

Au fost studiați peste 650 de copii și îngrijitorii lor, fiind încadrați în trei domenii de pedeapse fizice: minore, severe sau abuzive. Subiecții au raportat folosirea sau experimentarea pedepselor fizice, apoi cercetătorii au măsurat consecințele cognitive, implicarea la școală și izolarea socială la copii. Datele au fost analizate pentru a determina traiectoria între performanțele academice și cognitive și influența expunerii la pedepse fizice.

Toate formele de pedepsire fizică duc la declinul implicării în viața școlară, însă doar expunerea inițială la abuz fizic influențează performanțele cognitive, iar pedepsele severe cresc izolarea socială. Aceste rezultate sugerează că prevenirea abuzului nu este o măsură suficientă pentru o bună adaptare a copilului la mediul academic. Având în vedere că pedepsele minore se pot cu ușurință transforma în pedepse severe, părinții trebuie educați în vederea folosirii unor forme alternative de pedeapsă.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 10-10-2017 | creare: 10-10-2017 | Vizite: 316
Bibliografie
Physical abuse and punishment impact children's academic performance, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/09/170929152212.htm
Alte articole din aceeași secțiune:

Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK