Alcoolul creste riscurile de cancer intestinal

Data publicării: 31-07-2007

 Consumul zilnic de vin sau bere, chiar si in cantitati reduse, creste riscurile de cancer intestinal, potrivit unui studiu publicat marti in Marea Britanie, relateaza AFP.
 Consumul zilnic a doua pahare mari de vin sau a doua halbe de bere creste riscurile de dezvoltare a acestei boli cu circa 25%, potrivit studiului publicat in International Journal of Cancer. Un pahar de vin sau o halba de bere creste riscul cu 10%.
 "Cercetarile arata clar ca riscul de cancer intestinal creste in functie de cantitatea de alcool consumata", a explicat profesorul Tim Key, de la institutul Cancer Research UK, in paginile ziarului Daily Telegraph.
 Studiul a fost efectuat pe un esantion de 478.000 de persoane urmarite in zece tari europene timp de sase ani, dintre care 1.800 au dezvoltat un cancer intestinal.
Sursa: Rompres, 31-07-2007, Vizualizari 603
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.