Alegerile la Colegiul medicilor Municipiului Bucuresti, la sfarsitul lunii

Data publicării: 09-11-2007

 Primul tur pentru desemnarea reprezentantilor Consiliului Municipal al Medicilor din Bucuresti, Adunarii Generale Nationale si membrilor Comisiei de cenzori pentru mandatul 2007-2011 are loc in zilele 26, 27, 28 si 29 noiembrie.
    In cazul in care la vot se prezinta cel putin doua treimi dintre membrii Colegiului Medicilor Municipiului Bucuresti cu drept de vot nu mai este necesar un al doilea tur de scrutin.
    In cazul in care, dupa primul tur nu se vor intruni conditiile necesare, Consiliul a hotarat organizarea celui de-al doilea tur in zilele de 12, 13, 14 si 15 decembrie.
    Pana in acest moment s-au inscris pentru Adunarea Generala Nationala prof.dr. Vladimir Belis, dr. Stoica Radu, prof.dr. Mircea Cinteza, dr. Lupu Anca, prof.dr. Mihai Diculescu, dr. Buhotu Catalin Adrian, dr. Sorin Paveliu, dr. Mischianu Dan, prof.dr. Virgil Ancar, dr. Radu Alexandru, dr. Şerbanescu  Axinte, dr. Smarandache Catalin, conf.dr. Daniela Bartos, prof.dr. Maria Dorobantu, dr. Ghiu Mihail, dr. Bucur Elena, prof.dr. Calin Giurcaneanu, dr. Cojocaru Manole, prof.dr. Gheorghe Mihai, prof.dr. Constantin Dumitrache.
    Pentru Consiliul Municipal s-au inscris cei din prima lista, la care s-au mai adaugat dr. Sagiu Maria, dr. Popescu Alin si dr. Narcis Copcar.
    Lista ramane inca deschisa, ultima zi de inscriere fiind 10 noiembrie.
    Potrivit regulamentului electoral al Colegiului Medicilor din Romania, Consiliul National al Colegiului Medicilor aproba regulamentul electoral al Colegiului Medicilor , verifica si solutioneaza situatiile de incompatibilitate prevazute in legea privind reforma in domeniul sanatatii si pentru candidatii care au fost alesi pentru functia ori mandatul la care au candidat.
    In termen de 15 zile de la data alegerii, medicul aflat in situatia de incompatibilitate va renunta la functia care il face incompatibil sau va fi suspendat conform art.441, alin.2 din Legea privind reforma in domeniul sanatatii.
    Regulamentul electoral al Colegiului Medicilor din Romania prevede ca reprezentantii in Consiliul National al Medicilor se aleg prin vot secret din randurile membrilor Consiliului local si ai reprezentantilor locali din Adunarea Generala Nationala de catre acestia, reuniti intr-o sedinta comuna de alegeri.
    Dreptul la vot precum si dreptul de a fi ales in organele de conducere le au numai medicii membri ai Colegiului Medicilor din Romania.
    Membrii Consiliului judetean, respectiv ai municipiului Bucuresti, reprezentati in Adunarea Generala Nationala, precum si membrii Comisiei de cenzori se aleg prin vot direct, secret si liber exprimat de membrii Colegiului Judetean, respectiv ai municipiului Bucuresti. O persoana poate candida atat pe lista Consiliului local, cat si pentru cea pentru reprezentanti in Adunarea Generala Nationala.
    In ce priveste comisiile electorale, regulamentul prevede ca comisia electorala de la nivelul colegiului teritorial sa fie formata din 5-15 persoane, in functie de numarul membrilor colegiului respectiv, aprobati in mod individual de consiliul local la propunerea biroului.
    Comisiile electorale nu sunt subordonate consiliilor judetene, respectiv al municipiului Bucuresti sau al birourilor acestor consilii. Ele isi desfasoara activitatea sub supravegherea si controlul comisiei electorale centrale. Comisia electorala va functiona la sediul consiliului local, acesta ii va pune la dispozitie, pe toata perioada functionarii sale, un spatiu corespunzator desfasurarii activitatilor.
09-11-2007, Vizualizari 671
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.