Alexandru Rafila: Se anticipează un sezon gripal mai precoce

Data publicarii: 19-10-2016

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat marţi că se anticipează un sezon gripal "mai precoce", având în vedere numărul crescut de cazuri înregistrate în această perioadă comparativ cu anul trecut.

El a precizat că încă nu sunt izolate primele tulpini de virus gripal.

"E vorba despre circulaţia virusurilor. Nu avem încă izolate primele tulpini de virus gripal, însă, totdeauna atunci când se intensifică circulaţia virusurilor care produc infecţii respiratorii, de multe ori putem să anticipăm şi un sezon gripal mai precoce", a explicat Rafila, la dezbaterea "Vaccinarea - prioritate de sănătate publică şi posibilă temă de siguranţă naţională", organizată la Palatul Parlamentului.

În opinia sa, este benefică începerea mai devreme a campaniei de vaccinare antigripală, aceasta fiind şi recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

"Este şi recomandarea OMS. Dacă începem mai devreme, atunci avem şi şansa unei acoperiri vaccinale mai bune, pentru că oamenii, cu siguranţă, vor apela la acest vaccin până la sfârşitul anului sau chiar şi în prima lună a anului viitor, în funcţie şi de contextul epidemiologic", a adăugat Rafila.

Potrivit site-ului INSP, în săptămâna 3 - 9 octombrie numărul total de cazuri înregistrate la nivel naţional de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, IACRS şi pneumonii) a fost de 71.812, cu 37,4% mai mare comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent, când s-au înregistrat 52.258 de cazuri.
Sursa: Agerpres, 19-10-2016, Vizualizari 209
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK