Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Cum e PRIMA SEDINTA de Psihoterapie ? La ce pot sa ma astept ?

Cum e PRIMA SEDINTA de Psihoterapie ? La ce pot sa ma astept ?
Autor: MARIA STEFANIA BOLDEA. Psihoterapeut. Life coach
Un psiholog este mult mai ieftin decat un accident vascular, un preinfarct sau bolile psihice !

" Tuturor ni se arata adevarul care suntem pregatiti sa il aflam." Neale Donald Walsch

Metodele vechi care le-ai incercat nu vor putea deschide niciodata, usi noi ! Pentru ca sa poti rezolva probleme noi ai nevoie de tehnici si metode noi. Ai nevoie sa incerci ceva ce n-ai mai facut pana acum.

" O calatorie de o mie de mile incepe cu primul pas." Confucius

" Sunt drumuri la care se pleaca cu un singur bagaj: cu inima !" Audrey Hepburn

Sa vrei sa fii vindecat este inceputul vindecarii si conditia necesara pentru realizarea ei. Iar starea de bine si vindecarea interioara pot aparea doar intr-o admosfera in care esti acceptat neconditionat, in unicitatea ta ! Un loc in care sa ti se dea voie sa fii diferit. Sa ti se dea voie sa nu fii perfect si sa poti si gresi ! Si cu toate acestea, sa fii considerat valoros si important. Un loc in care sa intalnesti flexibilitate, amabilitate, buna dispozitie, caldura sufleteasca precum si comunicare deschisa si libera. Un astfel de loc, este Cabinetul Psihologic unde ma vei intalni pentru a sta de vorba !

Pentru cei mai multi oameni, e dificil sa faca primul pas, pentru a intra intr-un proces de psihoterapie, din cauza faptului ca nu sunt informati suficient despre ce inseamna prima sedinta si ce se va intampla mai departe.

Primul lucru care trebuie sa-l sti, este ca, in calitate de psihterapeut, sunt suta la suta de partea ta ! Cel mai important pentru mine, esti tu ! Pe intreg parcursul sedintei, binele tau reprezinta pentru mine prioritatea si importanta maxima. Sanatatea, starea de bine si succesul tau, sunt profesia mea. Impreuna formam o echipa care are bine stabilit ca si scop, rezolvarea problemelor tale, si nimeni si nimic nu ne poate opri sa ne atingem scopul propus.

"Daca nu cunosti copacii, te poti rataci in padure, dar daca nu cunosti povestile s-ar putea sa te ratacesti in viata!" asa ca vom cunoaste si vom creea impreuna povestea vietii tale.
In prima sedinta vom stabili cateva puncte foarte importante pentru tot procesul psihoterapiei:
Care este contextul si situatia ta de viata ?
Care sunt problemele tale de fapt ?
Care sunt nevoile tale si ce iti doresti tu ?
De cat timp dureaza aceste probleme si cum au aparut ele in viata ta ?
Care crezi tu ca este cauza lor ?
Ce anume, contribuie la persistenta acestor probleme ?
In ce fel aceste probleme iti afecteaza viata ?
Ce ai facut tu pana acum pentru a-ti rezolva aceste probleme ? A functionat ?
Ce astepti tu de la psihoterapeutul din fata ta si de la procesul psihoterapeutic ?
Cum ti-ai dori sa fii tu cand procesul terapeutic se va fi sfarsit ?
Cum a fost copilaria ta si scenariul de viata cu care ai crescut ?

Aceste lucruri odata clarificate vei primi un feedback.
Ti se prezinta pasii procesului terapeutic, tehnicile si modalitatile de lucru, precum si finalitatea lui. Apoi se stabilesc fregventa intalnirilor, si se face programarea pentru intalnirea urmatoare. Toate informatiile oferite de tine in cadrul cabinetului psihologic sunt strict confidentiale.
Se spune ca drumul spre iad este pietruit cu intentii bune. Daca te afli aici, si citesti aceste randuri inseamna ca iti doresti o schimbare in viata ta. Nu ramane doar la faza de intentie ! Fa astazi si acum aceasta schimbare !
Schimbarea prin psihoterapie nu este un lucru tocmai usor. Un pom frumos creste incet. Trebuie mai intai sa astepti inmugurirea, coacerea fructului si gustul suprem. Mugurul psihoterapiei este pacea si linistea care cuprinde fiinta intreaga. Fructul psihoterapiei este recunostinta pentru tot si iubirea, cu alte cuvinte: a fi fericit !

Pune-ti acest intrebari:
Ce vreau cu adevarat ?
Cine sunt ?
Care este scopul meu in aceasta viata ?
Acestea sunt cu siguranta unele dintre cele mai importante intrebari care am putea sa ni le adresam. Si este o singura persoana care ar putea sa iti dea raspunsul. Aceea esti tu. Vei observa pe parcursul procesului psihoterapeutic ca vei incepe sa te vezi pe tine, viata ta si lumea in care traiesti intr-un mod foarte diferit, pe masura ce raspunsurile la aceste intrebari, si multe altele, vor deveni din ce in ce mai clare pentru tine. Aceasta clarificare nu va veni neaparat din faptul ca vei invata ceva nou ci din faptul ca vei deveni constient cum sa intri in contact cu resurele tale interioare. Schimarea ta vine din reamintirea a ceea ce adanc in sufletul tau stiai dar n-ai mai fost atent la toate astea: cum sa fim buni si iubitori cu noi insine mai intai apoi cu toti cei din jurul nostru.

Una dintre cele mai mari dorinte ale noastre ca oameni, este dorinta de cunoastere, de intelegere a sinelui si sensului vietii si se pare ca trebuie sa mergem in cerc pentru a avea niste raspunsuri deoarece ceea ce cautam este ceea ce stim deja si tot ceea ce trebuie sa facem este sa realizam ceea ce suntem cu adevarat.

Psihoterapia se bazeaza pe restabilirea si intarirea iubirii fata de noi insine, intr-un mod sanatos si responsabil. Cuvantul „psihoterapie” este o combinatie intre doua cuvinte: „psih” insemnand „spirit” si „therapy” insemnand „a ingriji”, deci cand oamenii se ajuta apeland la psihoterapie ei isi „ingrijesc spiritul”. Psihoterapia este in esenta vindecare si educare prin iubirea fata de sine insusi si iubirea fata de ceilalti.

Ca si psihoterapeut sunt formata în viziunea sistemica de familie si cuplu si cultiv o vindecare holista a persoanei. Viziunea sistemica înseamna abordarea familiei, ca întreg, în interdependenta cu mediul înconjurator, iar membrii familiei în interdependenta în interior. In munca mea utilizeaz diverse tehnici terapeutice in functie de problema, scopuri sau personalitatea clientului.
Se poate face şi un program terapeutic individual de regasire a Sinelui, un drum de regăsire a forţei interioare şi a reconfigurării viziunii asupra vieţii, sau un program de consiliere şi/psihoterapie de scurtă durată, centrată pe soluţie.
De asemenea se poate face un program terapeutic pentru optimizarea relaţiei părinţi-copii, abordarea simptomatologiei copilului şi adolescentului.

A fi creator si stapan al vietii tale este un statut ce poate fi atins numai dupa ce inveti mai intai sa fii vindecatorul propriului tau trecut.

In cabinetul psihologic se construiesc destine, se creeaza realitati, suntem sculptori si materialul e viata insasi. Partea cea incitanta este ca lucram cu invizibilul, pentru ca nu putem pipai mintea, sufletul sau emotiile. Si marele mister pe care abia astept sa-l dezlegam esti chiar TU. Nu poti sti cate resurse, cata maretie si putere exista in tine pana nu ai curajul sa descoperi !

"Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legatură decât cu tine, cu evoluţia ta personală." Osho

Pentru a atinge o stare de bine constanta si profunda trebuie să fim sinceri cu noi înşine, să căpătăm o conştiinţă de sine profundă. Ni se impune să fim deschişi la experienţe noi, să redobândim acea abilitate de a privi viaţa şi pe ceilalţi cu prospeţimea privirii unui copil. Ni se cere să trăim în întrebări mai degrabă decât în răspunsuri.

" Stiinta de a ramane tu insuti, in imprejurimi care te depasesc, SE INVATA ! " Marin Preda

" Investitia IN CUNOASTERE are cea mai mare dobanda !" Benjamin Franklin

" Cea mai mare aventura este sa-ti traiesti viata visurilor tale !" Oprah Winfrey

" La fel ca si raul, si sublimul este contagios." Balzac

Traieste, exploreaza, descopera, experimenteaza lucruri noi.
Da-ti voie sa te dezvolti, sa cresti, sa cuceresti noi frontiere ale personalitatii tale.
Ia in stapanire teritorii noi, extinde-te cat vezi cu ochii ... o lume intreaga asteapta sa renasti, sa te ridici, sa fii tu insuti.
Traieste si savureaza viata care ti-a fost daruita.
Iesi din zona ta de confort si aventureaza-te in calatoria vietii tale - parcurge drumul catre tine insuti si cunoaste-te.
Viata ta poate fi magnifica, pentru ca tu esti magnific.
Misca-te in directia buna. Asuma-ti riscuri. Fa ceva.
Accepta provocarea pe care ti-o ofer prin psihoterapie si fa-ti o programare la cabinetul psihologic chiar astazi !!
Fii propriul tau erou. Fii mandru de tine. Uimeste-te.
Evadeaza din mediocritate si apatie.
Fii diferit. Fii special. Fii tu insuti.
Nu inceta sa fii curios, sa pui intrebari si sa inveti lucruri noi.
Lasa-te surprins de viata.
Nu inceta sa te bucuri de miracolul vietii.
Fii curajos, doreste-ti sa descoperi comoara, potentialul si puterea care se afla in tine iar eu voi fi langa tine si te voi ajuta in tot acest proces pana vei ajunge la destinatia dorita.

Promisiunea mea este sa imbogatesc calitatea fiecarui om care calca pragul cabinetului psihologic, transformand problemele cu care se confrunta in binecuvantari ale cresterii si dezvoltarii personale.

Durata intregului proces terapeutic variaza de la subiect la subiect in functie de complexitatea problemei, durata ei in timp, nivelul tau de flexibilitate, intelegere, deschidere, analiza si responsabilizare. TU ESTI STAPANUL VIETII TALE ! deci REDOBANDESTE-TI PUTEREA !!

Gândurile care îţi compun realitatea, emoţiile care o animează, acţiunile care o susţin, toate, odată aliniate, îţi vor deschide posibiltăţi nelimitate asupra potenţialului uman şi vor face diferenţa dintre obisnuit şi extraordinar, dintre mediocritate si maretie !
Fa ordine in viata ta, cu ajutorul psihoterapiei, redescopera-ti idealurile si visele si traieste-le ! Cu siguranta meriti acest lucru.

CONFIDENTIALITATE
In calitate de psiholog, psihoterapeut voi proteja negresit, confidentialitatea tuturor informatiilor adunate în timpul activitatilor mele profesionale fiindu-mi absolut interzisa dezvaluirea informatiilor pe care le detin despre clienti, colegi, clientii colegilor, studenti si membrii organizatiilor.
Exceptie facând situatiile urmatoare: pentru protectia sanatatii publice, pentru prevenirea unui pericol iminent, pentru prevenirea savârsirii unei fapte penale sau pentru împiedicarea producerii rezultatului unei asemenea fapte ori pentru înlaturarea urmarilor prejudiciabile ale unei asemenea fapte.
Divulgarea, de catre psihologi, a unor date care le-au fost încredintate sau de care au luat cunostinta în virtutea profesiei, daca aceasta este de natura a încalca clauza de confidentialitate, este interzisa conform cu codul deontologic al profesiei de psiholog.

IMPORTANT: Cabinetul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod 1CT1109 - Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, functioneaza la adresa: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. cartier Dacia. Constanta si detine toate aprobarile necesare pentru functionare conform cu legile in vigoare.

Te astept cu inima deschisa, cu bucurie si drag:
MARIA STEFANIA BOLDEA
Psiholog. Psihoterapeut. Life coach
tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdare si intelegere.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA CEA MAI BUNA !!

mai jos puteti urmari emisiunea: "Contrast" de la Litoral TV
Tema emisiunii: "Stresul si Depresia"
invitat: Maria Stefania Boldea. Psihoterapeut