Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

POT PASTILELE SA IMI REZOLVE PROBLEMA MEA ?

POT PASTILELE SA IMI REZOLVE PROBLEMA MEA ?
Autor: Maria Stefania Boldea. Psiholog. Psihoterapeut
"Corpul uman pãstreazã în el amintirile îngropate ale suferinþelor noastre de copii, de fetus,
si chiar, uneori, pe cele ale pãrintilor si înaintasilor nostri."
Myriam Brousse - Votre corps a unei memoire

Exista diferite metode care pot fi eficiente, pentru perioade scurte de timp in a face fata problemelor din viata noastra, pastilele sunt una din aceste metode, binenteles avand si multe efecte secundare care de multe ori nu ne sunt prezentate.
Dar provocarea noastra nu este doar sa facem fata problemelor, ci sa le rezolvam. Pot pastilele sa ne rezolve problemele ?

Daca vrem cu adevarat sa le rezolvam, trebuie sa lucram cu inconstientul nostru.
Inconstientul nostru are aproape o capacitate infinita de a stoca amintiri, de a organiza si cataloga toate experientele si emotiile traumatizante nerezolvate si apoi de a le re-elibera aparent, doar apparent, fara nici o explicatie logica.
El functioneaza cu o viteza extraordinara si are legatura cu orice experienta a noastra, are o putere nebanuita putand lucra pentru noi sau in detrimentul nostru, oferindu-ne un puternic ajutor in procesul schimbarii. Inconstientul mintii noastre ne controleaza corpul si foarte rapid initiaza schimbarea fizica si mentala.

Apeland la tratament medicamentos pentru rezolvarea problemelor tale, ignorand de unde vin ele si care este cauza lor, vei incerca sa rezolvi o problema intr-un loc dar o vei dezvolta in altul. Pentru ca inconstientul tau va gasi foarte usor o noua modalitate prin care sa te saboteze.

E ca si cum am avea o gaura in acoperis, cand ploua, punem un vas in care sa se scurga stopii de apa pentru a nu ne deteriora mobila. Avem mobila intacta acum si putem rasufla usurati, dar vasul trebuie golit din nou si din nou. Putem deveni foarte rapizi in a goli vasul cu apa, dar oare am rezolvat asa, problema ? Sigur ca nu ! La fel este si cu pastilele, ele ne pot da pe moment un sentiment de relaxare si usurare, de potolire a simtomelor dar radacina problemelor noastre este tot acolo, neatinsa !
Singura cale reala si eficienta de a rezolva problema este de a repara gaura din acoperis, respectiv de a ne ocupa de noi insine, de a ne vindeca trecutul si a ne disciplina mintea prin intermendiul psihoterapiei.

Multe din bolile care afecteaza oamenii au legatura directa sau indirecta, cu credinta ca nu suntem bine, cu respectul de sine scazut. In timpul unui atac de panica, de exemplu, legatura cu convingerile negative devine evident de flagranta.
Un atac de panica are o arma secreta puternica: surpriza ! de obicei apare fara nici o avertizare si apparent fara nici un motiv. Aparitia sa este atat de debilitanta, cat si terifianta pentru cel care o traieste.

Care este cauza care sta la baza acestei experiente neplacute ?
Principalul factor intr-un atac de panica este credinta inconstienta ca toti suntem, intr-un fel sau altul nesiguri si pe masura ce aceasta credinta ia avant, un sentiment de frica tot mai pregnata se acumuleaza. Studiile recente au aratat ca o imagine de sine sanatoasa si puternica faca aproape imposibil instalarea unui atac de panica in viata unui om, prin eliminarea din inconstient a starii de vulnerabilitate si de nesiguranta.

Acest tip de gandire: “nu sunt bine! “ se dezvolta in inconstient, dupa o perioada de timp ca un reziduu al stimei de sine scazute. Cultivand aceasta credinta cu suntem neputinciosi si necorespunzatori, sau lipsiti de valoare, vom crea conditiile perfecte unde viitoarele atacuri de panica si anxietate se pot dezvolta si prospera in inconstient.
Asadar este adevarat ca atacurile de panica apar fara un motiv constient, dar ele sunt declansate foarte sigur de convingerile negative despre noi insine si despre viata pe care le-am acumulat in inconstient. Din fericire, cu ajutorul psihoterapiei si metodelor specifice utilizate, putem face ceva pentru ca astfel de experiente sa nu se mai repete niciodata.

Este bine stiut faptul ca sistemul nostru imunitar poate fi influentat de sentimentele de iubire sau compasiune pe care le avem fata de noi sau fata de alte persoane. Studii de profil au descoperit ca se produc mari schimbari hormonale sau biologice cand experimentam anumite sentimente de incredere, fericire, libertate, spiritualitate intense. Acestea cresc volumul secretiei de hormoni cum ar fi serotonina, dopamina sau alti modulatori imuni. Serotonina este un hormon important care ne influenteaza stare de spirit, somnul, metabolismul, apetitul pentru viata etc

Un alt cuvânt pentru „vindecare” ar putea fi „intregire”. Presupune a deveni conştienţi de integralitatea Fiinţei noastre. De aceea cheile adevăratei vindecări sunt întotdeauna la noi înşine. Orice fel de altă vindecare este doar o îmbunătăţire temporară a sănătăţii, fizice, energetice, emoţionale sau psihice, căci rădăcinile oricărei alterări a acesteia se află în modul în care ne raportăm la tot ce există. Vindecarea, deci, este un proces spiritual şi presupune o evoluţie, o revelaţie despre Sine. O transformare profundă.

Bolile ne învaţă unde greşim, ne arată că boala este o atenţionare a faptului că greşim şi totodată ne arată unde greşim. Depinde de atitudinea noastră mentală dacă ne descurajăm şi considerăm boala o nenorocire sau dacă privim lucrurile dintr-o perspectivă înţeleaptă, înţelegând că boala poate deveni un element transformator pentru viaţa noastră. Ea ne oferă marea şansă de a afla mai multe despre cine şi despre cum suntem.

Trebuie să înţelegem că nu este întâmplător faptul că boala ne-a apărut nouă. Noi suntem artizanii propriei noastre vieţi şi avem întreaga ei responsabilitate. Este important să devenim conştienţi că noi înşine, suntem singura cauză a pierderii stării de sănătate, bucurie, armonie, că noi în permanenţă suntem cei care alegem să rezonăm cu tristeţea sau cu bucuria, cu frica sau cu starea de curaj, cu neîncrederea sau cu starea de încredere, cu neputinţa sau cu o stare de forţă lăuntrică, cu lipsa de voinţă sau cu o voinţă puternică de a ne transforma, cu starea de pesimism sau cu o stare de optimism, cu starea de suferinţă şi boală sau cu o stare de sănătate şi de bine lăuntric.
În concluzie, starea de boală reflectă alegerile noastre greşite, dar este în puterea noastră să alegem începând de acum să avem o sănătate înfloritoare.

”In majoritatea situatiilor, pacientul psihiatrului este acea persoana care nu a venit la timp la psiholog sau care nu a facut ceea ce i-a recomandat psihologul!”
Ion Duvac

„Daca le-as spune pacientilor mei sa-si creasca nivelul de globuline imune sau celule T ca sa se vindece, nici unul dintre ei nu ar sti cum. Dar daca ii pot invata sa se iubeasca pe ei insisi si pe altii, aceiasi schimbare are loc automat. Adevarul este ca iubirea vindeca.” Bernie Siegel

Calatoria noastra impreuna va incepe cu dorinta ta de a deveni mai sanatos, liber si fericit cu tine insuti si cu lumea ce te inconjoara. Parcurgem acest proces terapeutic prin rescrierea programelor instalalte in inconstientul tau, iar cautarile noastre ne vor conduce prin multe exercitii care ne vor ajuta sa ajungem la destinatia pe care ti-o doresti.

Nu ai cum sa alegi cum vei muri, dar poti alege cum urmeaza sa traiesti ! Ca fiinte umane, maretia noastra nu consta in abilitatea de a reface lumea, ci in abilitatea de a ne reconstrui pe noi insine. Fa primul pas cu incredere. Nu este nevoie sa vezi intreaga scara, pentru inceput este important sa faci primul pas !
O data ce mintea omului s-a extins cu o noua intelegere, nu isi va reveni niciodata la forma initiala. Acel om va fi un om nou. Ceva minunat s-a produs.

"De aceea este frumos pustiul" spuse micul print, "pentru ca undeva, el ascunde, o fantana" Exupery. Pustiul in care te gasesti tu in acest moment, ascunde in solutia magica care sa te elibereze din constrangerile in care traiesti in prezent. Ai curajul si sapa adanc, pune-ti intrebari, fii curios sa afli, si vei gasi izvorul chiar in adancul fiintei tale.

Puneti urmatoarele intrebari si noteza-ti pe o foaie de hartie raspunsul exact la fiecare dintre ele:

Ce pot invata despre mine insumi, chiar acum, in acest moment, si in aceasta situatie ?
Problema cu care ma confunt, ce lectie vrea sa ma invete ? Ce pot lua bun din ea ?
Ce imi doresc cel mai mult sa schimb la mine ?
Ce am facut pana acum pentru a ma schimba, pentru a-mi rezolva problemele ? a functionat ?
Cum va arata viata mea peste cinci ani, dar peste zece ani, daca nu schimb nimic ?
Cand imi doresc sa fac aceasta schimbare ?
Cum as vrea sa fiu ?
Cum ar arata viata mea daca as fi asa ?
Ce as fi capabil sa fac, din ceea ce nu pot sa fac acum ?
Ar trebui sa renunt la ceva cand voi face aceasta schimbare ?
Cat de mult imi doresc aceasta schimbare ?
Ce sunt gata sa fac pentru a face in viata mea o schimbare sanatoasa, care sa ramana pe termen lung ?

Tine cont de fiecare intrebare in parte si vezi ce raspunsuri apar in mintea ta, scrie-le pe hartie si reflecteaza asupra lor, fiecare raspuns te poate ajuta sa devii constient de tine insuti, de situatia in care te gasesti, te poate ajuta sa faci ordine in mintea ta, sa faci alegeri intelepte si sa faci pasi pentru o schimbare profunda si durabila in viata ta.

Pot pastilele sa iti rezolve problema ta ? Cu siguranta ca Nu ! Atunci fii intelept, si incepe chiar azi o schimbare profunda, semnificativa si durabila in viata ta prin intermediul psihoterapiei ! Meriti sa fii deplin sanatos, atat in corpul tau cat si in mintea si sufletul tau ! Meriti sa fi complet liber si fericit ! Sunt convinsa, ca acum, ai inteles foarte bine, cum stau lucrurile, deci fa ceva !

"Viata este o conditie obligatorie pentru a exista, dar insuficienta pentru A FI."

"Toate persoanele pe care le-am primit au un punct comun: ele caută, fără să ştie ce caută; simt că suferă, dar nu ştiu de ce anume. Şi, de cele mai multe ori, chiar şi când cred că ştiu, ele nu ştiu. Pentru că totul este înceţoşat, îngropat, „uitat”. Pentru că sunt puse în funcţie de ani şi ani de zile, şi, adesea, chiar de mai multe generaţii, „parafocuri” care le ajută să ocolească insurmontabilul, să nu se confrunte cu ceea ce pare prea periculos pentru ele.

De treizeci de ani nu am găsit altă cale decât cea pe care m-am angajat eu însămi: pentru a trăi mai bine trebuie, în prima fază, mers în întâmpinarea a ceea ce ne face să suferim. A găsi unde se înrădăcinează realmente boala şi ceea ce are ea de spus. A accepta să vedem acel ceva asupra căruia am închis ochii până acum. Şi a asculta ce spune corpul, chiar dacă este greu de îndurat sau inacceptabil…" Myriam Brousse

Inainte de a apela la tratament medicamentos, pentru a-ti linisti anumite stari mentale si emotionale, asigura-te mai intai ca sti bine ce inseamna ! e in joc sanatatea ta ! Iti sugerezi sa vizionezi filmul a carui link il gasesti postat doua randuri mai jos, care te ajuta sa intelegi ce se afla in spatele tranchilizantelor si sedativelor prescrise de medici, ce efect au, daca te ajuta cu adevarat si cum reactioneaza corpul tau la ele.



Omul care nu dispune de ordine in universul interior: mental, emotional si spiritual este condamnat sa devina bolnav si sclav al viciilor si slabiciunilor sale, al oamenilor si circumstantelor care il inconjoara ! In acest cabinet esti ajutat sa iti recastigi sanatatea, controlul si puterea asupra vietii tale !


*** IMPORTANT: In acest cabinet puteti beneficia de ghidare prin exercitii si tehnici psihologice specifice: reprogramare mentala, psihanaliza, meditatie si relaxare, exercitii de hipnoza in stare de semiconstienta, pentru vindecare completa.
Sunteti ajutati sa găsiţi acele amintiri celulare care se corelează cu problemele de sanatate fizica, mentala, emotionala si sa le rezolvati.

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut
tel: 0726 227 085
Email: PsihologConstanta@gmail.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdare si intelegere.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, iar o consultatie dureaza 50 sau 75 de minute, la care se adauga pauzele dintre sedinte, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.

In materialul de mai jos vorbesc despre cauza pentru care o persoana sufera de diferite tulburari neurovegetative, simtome variate, obsesii sau dependente.