Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

De ce nu intodeauna functioneaza gandirea pozitiva ?

De ce nu intodeauna functioneaza gandirea pozitiva ?
Ti s-a intamplat vreodata sa nu te poti mobiliza pentru a rezolva o problema din viata ta? Ai incercat sa gandesti pozitiv despre o situatie dificila pentru a contribui la depasirea ei si totusi nu ai reusit? Oamenii apropiati, cand vad ca te stresezi iti recomanda calduros sa fii optimist, dar tu nu poti face asta?
Desi gandirea pozitiva a devenit un trend al zilelor noastre sunt situatii in care aceste reguli pur si simplu par sa nu se aplice.

Cine saboteaza gandurile pozitive?

Da, nu functioneaza intotdeauna. Oricat de multe am sti despre puterea gandului de a ne schimba viata, uneori gandul pozitiv poate, pur si simplu, sa nu aiba efectul scontat. Ce anume saboteaza ideile noastre constructive si nu ne lasa sa inaintam pe directia pe care ne-o dorim in viata?

Raspunsul este: ceea ce am stocat in subconstient. Pot sa mentalizez o viata minunata, implinita, prospera pe toate planurile, dar daca in subconstientul meu am stocat amintiri si credinte care spun ca eu nu merit tot ce e mai bun in viata, rezultatul vizualizarii mele creatoare va fi nul.

"Cele doua minti"

"Mintea subconstienta este un hard disc programabil pe care sunt descarcate experientele noastre de viata", spune Bruce Lipton, in cartea sa "Biologia credintei". Daca ti-ai format o perspectiva negativa despre tine, despre ceilalti oameni sau despre Viata in general, ea iti modeleaza perceptia asupra a ceea ce poti avea sau trai. "Mintea subconstienta este pilotul nostru automat, mintea constienta este controlul manual", descrie Lipton, pe scurt, relatia dintre "cele doua minti" ale noastre.

Comportamentele si credintele invatate de la altii - parintii, prietenii, profesorii - s-ar putea sa nu sprijine obiectivele mintii noastre constiente. "Cele mai mari impedimente in a realiza succesele la care visam sunt limitarile programate in subconstient. Aceste limitari nu numai ca ne influenteaza comportamentul, dar pot sa joace un rol esential in a ne determina fiziologia si starea de sanatate. Mintea joaca un rol important in controlarea sistemelor biologice care ne tin in viata", continua Lipton.

Si-atunci… ce facem?

Cum invingem limitarile subconstiente? Unii recomanda sa repetam sugestii pozitive. Dar, spune tot Bruce Lipton, daca nu ne place un cantec de la tonomat, cam cat de mult ar trebui sa tipam la masinarie sau sa ne certam cu ea, ca sa o facem sa-si reprogrameze repertoriul? Oricat ar tipa sau ar lingusi mintea constienta n-o sa reuseasca sa schimbe vreodata "placa" rutinelor comportamentale programate in mintea subconstienta.

Atunci cand intelegem eficienta acestei tactici, putem sa incetam sa ne mai angajam intr-o batalie crancena cu mintea subconstienta si sa o reprogramam intr-o alta maniera. A ne lupta cu subconstientul este la fel de inutil ca si lovirea unui tonomat de muzica, in speranta ca acesta isi va reprograma repertoriul. Si-atunci… ce facem?

"Calatoria" - o solutie puternica

O solutie salutara pentru eliberarea de tiparele subconstiente, traume sau dureri sufletesti o ofera metoda "Calatoria", conceputa de Brandon Bays, autoarea best-seller-ului cu acelasi nume. Ea consta intr-un cumul de procedee simple si extrem de eficiente care permit accesarea tiparelor-radacina ale suferintelor noastre de orice tip si vindecarea acestora. Rezultatul este eliberarea de trecut, astfel incat devenim capabili sa traim la maxim de potential in prezent.

"Este ca si cum cineva a bagat o mana in centrul durerii mele si a scos-o de acolo", relateaza o absolventa a seminarului "Journey Intensive" in care a invatat si a aplicat acest procedeu. Este vorba despre un drum lin, bland, constient si sigur spre nivelurile profunde ale psihicului pentru a accesa memoria celulara (despre care vorbeste pe larg dr. Deepak Chopra, medic si specialist in fizica cuantica), adica emotiile si starile negative asociate cu amintirile dureroase si care se stocheaza in corp.

Procedeele care compun metoda permit apoi vindecarea ranilor emotionale care ne blocheaza in trecut printr-un proces de iertare si eliberare de resentimente. De asemenea, persoana poate asimila prin aceasta tehnica resurse psihologice care sa o "echipeze" pentru situatii dificile cu care s-ar mai putea intalni in viitor cu noi deprinderi de viata. In felul acesta invatam cai alternative de rezolvare a problemelor care ne fac sa fim cu adevarat liberi de trecut si sa ne putem construi constient viata pe care ne-o dorim.

"The Journey" in lume… si in Romania

Oferita publicului din intreaga lume sub forma Seminariilor marca "The Journey", metoda este nu doar o cale de vindecare, ci si una de dezvoltare personala si life-coaching, avand rezultate uluitoare in toate domeniile vietii. Puterea vindecatoare si eliberatoare a procedeului este demonstrata, pe de o parte, de oamenii care s-au vindecat astfel de cele mai diverse afectiuni (poti citi marturii ale unor astfel de persoane aici) si de numarul mare de participanti la Seminariile "The Journey" - peste 20.000 de persoane doar in 2012.

Pe de alta parte, si faptul ca in unele tari organizatiile guvernamentale o folosesc pentru a-si ajuta angajatii sa-si vindece sindromul burn-out, casele de asigurari de sanatate o deconteaza ca terapie pentru unele tipuri de afectiuni, iar in scoli este folosita din ce in ce mai mult, ajutand elevii sa depaseasca problemele comportamentale si crescand rata de promovare la peste 93% vorbeste de la sine despre puterea metodei.

"Calatoria" vine insa si la noi! Romanii au ocazia la sfarsitul lunii mai, anul acesta sa invete metoda si sa ii experimenteze efectele puternice in plan personal, relational, social, profesional. In perioada 31 mai - 2 iunie Brandon Bays vine pentru prima data in Bucuresti pentru a sustine primul ei seminar in Romania, intitulat Journey Intensive, in care preda in detaliu tehnicile de baza, "Calatoria emotionala", "Calatoria fizica" si un modul de Abilitati Avansate.

sursa: http://www.thejourney-romania.ro/Articole/Detalii/Cum_Sa_Faci_Sa_Functioneze_Gandirea_Pozitiva

*** IMPORTANT: In acest cabinet se practica tehnica psihoterapeutica "Calatoria" de Brandon Bays extrem de benefica pentru vindecare fizica si emotionala !
Puteti beneficia de ghidare prin exercitii si tehnici psihologice specifice: reprogramare mentala, psihanaliza, meditatie si relaxare, exercitii de hipnoza in stare de semiconstienta, pentru vindecare deplina.
Sunteti ajutat sa găsiţi acele amintiri celulare care se corelează cu problemele de sanatate fizica, mentala, emotionale, comportamentala care le aveţi şi, apoi, sa le vindecaţi.

Cabinetul este acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, cod 1CT1109 - Comisia de Psihologie Clinica si Psihoterapie, functioneaza la adresa: Str. Nicolae Grigorescu. nr. 87. Constanta si detine toate aprobarile necesare pentru functionare conform cu legile in vigoare.

TU POTI TOTUL SI SINGUR. AICI TI SE ARATA DOAR CALEA SIGURA SI CEA MAI BUNA !

Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic:
Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.
Daca nu va pot raspunde cand sunati, inseamna ca ma aflu intr-o sedinta, si va voi cotacta eu negresit, de indata ce sedinta va lua sfarsit. Va multumesc pentru rabdarea si intelegerea dvs.

FOARTE IMPORTANT !!
Timpul meu este pretios. Tratez fiecare programare cu seriozitate maxima. Avand in vedere ca sunt si alti clienti, VA ROG tare mult, cand va faceti programare sa O SI ONORATI !! Daca nu puteti veni, va rog SA ANUNTATI cu 24 de ore inainte, sau cat mai din timp, pentru a reusi, pe cat posibil sa imi rearanjez programul.
Daca va faceti o programare si nu veniti, si nici nu anuntati in timp util, timpul pus deoparte pentru dvs. nu mai poate fi folosit pentru o alta persoana, pentru ca programarile sunt deja facute.De aceea va rog sa fiti responsabil ! Respectand aproapele si dand dovada de Corectitudine si Bun Simt, va Respectati de fapt pe dvs !

Starea de bine si sanatatea sunt optionale ! Daca inca nu esti hotarat sa fii bine, te rog, nu suna ! Lasa-i pe cei care stiu ce vor, sa sune. Decat sa ocupi timpul celor care ar vrea sa vina, si sa te razgandesti, mai bine nu suna ! Poti doar sa urmaresti pe altii care reusesc, si care au curajul sa faca ceva bun cu viata lor.