Anchetă a UE asupra preţurilor abuzive la medicamentele Aspen pentru tratamentul cancerului

Data publicarii: 16-05-2017

Comisia Europeană a deschis luni o anchetă care îl vizează pe producătorul sud-african de medicamente Aspen Pharmacare pentru a stabili dacă acesta a profitat de poziţia sa dominantă pentru a impune preţuri excesive pentru cinci medicamente folosite la tratamentul cancerului, informează AFP.

Este prima dată când Executivul european, gardianul concurenţei în UE, deschide o anchetă asupra tarifelor excesive din industria farmaceutică, care este criticată pentru tarifele sale în special în SUA.

"Atunci când preţul unui medicament înregistrează o creştere bruscă de câteva sute de procente există motive pentru Comisia Europeană să analizeze acest lucru", a declarat comisarul european pentru Concurenţă, Margrethe Vestager.

Executivul comunitar vrea să afle dacă Aspen Pharmacare a introdus creşteri importante şi nejustificate de preţuri şi dacă a retras sau a ameninţat că va retrage medicamentele sale, de pe unele pieţe din UE.

Investigaţia Comisiei Europene va acoperi întreaga Europă, exceptând Italia, care deja a amendat compania sud-africană cu cinci milioane de euro în luna octombrie a anului trecut pentru a majorat cu până la 1.500 de procente preţurile la unele medicamente.
Sursa: Agerpres, 16-05-2017, Vizualizari 67
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK