Anchetă DSP în cazul unei transfuzii greşite la Spitalul "Sf. Pantelimon"

Data publicarii: 21-04-2017

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a făcut o anchetă la Spitalul "Sf. Pantelimon" în cazul unui pacient care a murit şi căruia i s-ar fi făcut o transfuzie greşită de sânge.

"Este o anchetă a DSP Bucureşti", a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog.

Managerul unităţii medicale, Gheorghe Popescu, a precizat, pentru AGERPRES, că a fost derulată o anchetă de către DSP şi Institutul de Hematologie, în urma căreia s-a constatat că "toate procedurile au fost respectate".

"A fost ancheta DSP, a Institutului de Hematologie, care au constatat că procedurile au fost respectate. Singura care nu a respectat procedurile a fost asistenta medicală. Am convocat comisia de disciplină. Am suspendat-o (pe asistentă - n.r.). Se merge până la desfacerea contractului de muncă", a spus managerul.

Pacientul care a murit în urma transfuziei greşite fusese internat pe Secţia de gastro a spitalului şi prezenta insuficienţe renale şi pulmonare.
Sursa: Agerpres, 21-04-2017, Vizualizari 56
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK