Angajaţi ai Crucii Roşii au descoperit 115 cadavre într-un oraş din Republica Centrafricană

Data publicarii: 18-05-2017

Angajaţi ai Crucii Roşii au descoperit 115 cadavre în oraşul Bangassou, situat în partea de sud a Republicii Centrafricane, după mai multe zile de confruntări între miliţiile rivale, a anunţat miercuri preşedintele filialei locale a organizaţiei, relatează Reuters.

'Am descoperit 115 cadavre şi 34 au fost îngropate', a afirmat Antoine Mbao Bogo din capitala Bangui.

'Victimele au murit în diferite moduri: atacuri cu cuţite, cu bâte şi răni provocate de gloanţe'. Un responsabil ONU a anunţat anterior 26 de decese în rândul civililor.

Lupta pentru controlul oraşului marchează o nouă escaladare într-un conflict care a început în 2013 când luptători musulmani Seleka l-au îndepărtat pe preşedintele Francois Bozize, provocând represalii din partea miliţiilor creştine.

Confruntări recente au avut loc în principal în zonele centrale şi sudice bogate în mine de diamant, unde miliţiile rivale care se luptă pentru a deţine controlul asupra resurselor de diamante, au afirmat angajaţi ai organizaţiei umanitare.
Sursa: Agerpres, 18-05-2017, Vizualizari 68
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK