Aplicația care reduce anxietatea copiilor înainte de o scanare RMN

Aplicația care reduce anxietatea copiilor înainte de o scanare RMN
Scanarea RMN poate fi o experiență neplăcută și care produce teamă pentru unii pacienți claustrofobi sau anxioși, dar mai ales pentru unii copii. O echipă de cercetători din cadrul King's College Hospital din Londra au dezvoltat o aplicație medicală pentru copii care să ușureze examinările RMN, să reducă anxietatea, aplicație ce se bazează pe realitatea virtuală (Virtual Reality - VR).

Aplicația se numește MyMRI at King's și îi explică celui mic procedura de investigație prin RMN pe înțelesul lui printr-o experiență de realitate virtuală. Este destinată utilizării împreună cu o cască de realitate virtuală, ca Google Cardboard sau Samsung Gear VR, dar poate fi utilizată și direct pe tabletă sau smartphone. În cadrul aplicației, pacientului îi este prezentată la 360° o vizualizare realistică a procedurii, inclusiv cu imaginea unui tehnician ce îi oferă explicațiile pentru fiecare pas al procedurii până la finalizarea scanării.

Acest lucru ajută micul pacient să se pregăteasc și să înțeleagă mai bine ce presupune scanarea RMN și ce simte pacientul în timpul scanării prin intermediul videoclipurilor panoramice la 360°. Poate fi utilizată la centrul medical înainte de investigația propriu-zisă sau acasă sub supravegherea părinților.

Aplicația emite sunete și zgomote similare cu cele ce au loc în timpul procedurii, fiind încorporate în acest joc. Astfel, vine în sprijinul copiilor anxioși, ajutându-i să se familiarizeze cu sunetele și procedura în sine, pregătindu-i înainte de investigație, pentru reducerea temerilor și a stresului, eliminând necesitatea anesteziilor.

Sursa: IMedicalApps

Data actualizare: 03-03-2017 | creare: 03-03-2017 | Vizite: 916
Bibliografie
Virtual reality medical app jelps ease anxiety for kids getting MRI, link: http://www.imedicalapps.com/2017/02/virtual-reality-mri-app/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O aplicație pe telefon detectează anxietatea și tulburările dispoziționale la adolescenți
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Dependența față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia și anxietatea
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK