Arad: Numeroşi arădeni au ajuns la spital, după ce au consumat ciuperci culese din pădure

Data publicarii: 04-10-2017

Mai multe persoane din judeţul Arad, care au gătit şi au mâncat ciuperci culese din pădure, au ajuns în spital, a informat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, Simina Roz.

'Medicii specialişti din cadrul Spitalului Clinic Judeţean se confruntă cu un număr mare de cazuri de intoxicaţii cu ciuperci. Astfel, nu mai puţin de 24 de persoane, între care doi copii minori, au ajuns pe parcursul ultimelor şapte zile la SCJU Arad, cu toţii suferind intoxicaţii acute cu ciuperci culese din pădure", a declarat marţi presei purtătorul de cuvânt al SCJU Arad.

Potrivit Siminei Roz, medicii specialişti au atenţionat populaţia că principalele simptome în cazul intoxicaţiei cu ciuperci sunt de natură digestivă - greţuri, diaree, vărsături şi, respectiv, neurologice - vertijuri, halucinaţii vizuale sau tulburări de echilibru.

'Pentru prevenirea intoxicaţiilor, specialiştii recomandă populaţiei să evite consumul ciupercilor culese din pădure sau provenite de la persoane neautorizate să le comercializeze, deoarece urmările pot fi deosebit de grave', a mai spus purtătorul de cuvânt al SCJU Arad.

Nu în ultimul rând, aceasta a adăugat că, în cazul apariţiei unor simptome de intoxicaţie cu ciuperci, medicii recomandă ca persoanele aflate în această situaţie să se prezinte de urgenţă la spital, pentru a primi îngrijiri medicale.
Sursa: Agerpres, 04-10-2017, Vizualizari 37
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK