Arafat: România ar trebui să atragă mai mulţi studenţi din Iordania

Data publicarii: 19-05-2017

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat consideră că România ar trebui să atragă mai mulţi studenţi din Regatul Haşemit al Iordaniei, mai ales că în această ţară este o tradiţie că foarte mulţi medici au studiat în facultăţi româneşti.

"Recent a scăzut foarte mult numărul studenţilor care vin din zona respectivă. S-au orientat către alte ţări, către Ucraina, spre exemplu. Un motiv ar fi taxele. Ar trebui totuşi să revenim şi să ne gândim că România, prin pregătirea acestor studenţi, a realizat cea mai mare acţiune diplomatică în zona respectivă. Iar atragerea studenţilor din zona respectivă, din Iordania - e o tradiţie acolo să spui că am învăţat în România - şi păstrarea acestei tradiţii nu poate să fie decât un lucru pozitiv pentru noi ca ţară şi pentru ei şi pentru păstrarea unor relaţii foarte strânse pe linie diplomatică", a declarat joi, la Sibiu, Raed Arafat.

Un număr de 12.000 de iordanieni au absolvit studiile în România în ultimii ani, din care 3.500 au terminat facultăţi de medicină şi farmacie, potrivit lui Raed Arafat.

Secretarul de stat a spus că ar trebui readuşi studenţii iordanieni la universităţi din România şi în deschiderea Congresului Româno-Iordanian de Medicină şi Farmacie, care are loc la Sibiu.

La Facultatea de Medicină din Sibiu studiază zece studenţi iordanieni.
Sursa: Agerpres, 19-05-2017, Vizualizari 50
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK