Ardeiul iute – cum ar putea combate obezitatea?

Autor: ROmedic

Ardeiul iute – cum ar putea combate obezitatea?
Ardeiul iute ar putea sta la baza unor tratamente pentru obezitate și prevenirea câștigului în greutate, după ce un studiu recent a identificat modul în acesta acționează asupra stomacului.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Adelaide (Australia) a observat că receptorii TRPV1 de la nivelul stomacului, care ne anunță atunci când am mâncat suficient, sunt afectați de o alimentație bogată în grăsimi. Totodată aceștia răspund și la capsaicină, substanța din ardei care le dă iuțeala și care „spune” organismului când să se oprească din mâncat.

Când stomacul se umple, el se întinde, activând nervii care transmit organismului semnalul sațietății, însă când acești receptori sunt distruși, semnalul este întârziat, ceea ce duce la un consum mai mare de mâncare.

Următorul pas pentru cercetători va fi să găsească o soluție prin care să împiedice acest consum alimentar extra, care duce deseori la luarea în greutate, utilizând proprietățile ardeiului iute de suprimare a apetitului, într-o formă care să fie accesibilă și pentru cei care nu iubesc gustul său picant.

Sursa: Science Alert

Data actualizare: 24-08-2015 | creare: 24-08-2015 | Vizite: 963
Bibliografie
Here’s how hot chilli could help us to beat obesity, link: http://www.sciencealert.com/here-s-how-hot-chilli-could-help-us-to-beat-obesity
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK