ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Dermatologie și venerologie Dermatologie și venerologie Iasi

PRP

Autor: Dr Claudia Artenie

Tratamentul PRP , cunoscut si ca terapia Dracula sau terapia Vampir este o metoda nechirurgicala prin care se introduce la nivelul dermului( cu ajutorul unui ac foarte fin) plasma bogata in plachete. Aceasta metoda stimuleaza procesul de regenerare tisulara prin cresterea sintezei de colagen, a componentelor matricei extracelulare, si a angiogenezei, toate acestea determinand cresterea fermitatii pielii, refacerea elasticitatii si tonusului cutanat .
Se poate utiliza in ameliorarea ridurilor fine si profunde, cearcanelor, cicatricilor, tratamentul alopeciei. Procedura se face sub anestezie locala- crema anestezica.
Tehnica este una rapida si sigura( fara efecte adverse ) si consta in recoltarea de sange venos care prin centrifugare duce la separarea de plasma bogata in trombocite si factori de crestere implicati in stimularea si formarea de noi fibre de colagen. Plasma obtinuta se activeaza si se reinjecteaza intradermic.
Imediat dupa injectare apare un eritem ( roseata) si edem care se remit in 12-24 ore. In cazuri rare pot aparea echimoze.Pacienta nu necesita concediu medical.
In functie de varsta pacientului sunt necesare intre 2 si 4 sedinte la 3-4 saptamani interval. Procedura poate fi repetata la 8-12 luni .
Avantajul major al acestei tehnici este absenta efectelor adverse.