Asociaţia Dăruieşte Aripi - Marele Premiu la Galei Societăţii Civile 2017

Data publicării: 14-06-2017

Asociaţia Dăruieşte Aripi a câştigat Marele Premiu al celei de-a XV-a ediţii a Galei Societăţii Civile 2017 cu proiectul "Construcţia Secţiei de Onco-hematologie şi Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa - Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS", în cadrul unui eveniment desfăşurat luni, la Teatrul Naţional din Bucureşti.

"Dăruieşte Aripi a început prin a sprijini copii bolnavi de cancer, a stat lângă ei pentru a vedea exact care sunt problemele, iar realizarea acestui proiect, şi anume secţia de oncologie pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa, care deserveşte toată zona de sud-est a României, este construită exact pentru nevoile lor psihologice, medicale şi umane. Acest premiu este o recunoaştere a unei munci pe care am făcut-o din tot sufletul, am făcut-o ca voluntari, şi o recunoaştere în faţa tuturor celor care cred în Dăruieşte Aripi şi care susţin asociaţiile care schimbă, care fac ceva în România, şi care efectiv merg mai departe pentru a face bine", a declarat, pentru AGERPRES, Alina Vasea, fondator al Asociaţiei 'Dăruieşte Aripi".

Proiectul a mai câştigat Premiul I de la secţiunea Sănătate precum şi Premiul pentru Originalitate.

La ediţia aniversară a Galei Societăţii Civile au fost înscrise 152 de proiecte şi 14 programe de 119 organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice, a anunţat Mircea Toma, prezentatorul evenimentului.

De-a lungul celor 15 ediţii ale Galei au fost înscrise în competiţie peste 2.200 de proiecte, semnate de organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice.

"Fiind a XV-a ediţie, şi eu şi echipa mea este adevărat că am avut mai multă presiune şi mai multe emoţii, dar, într-un fel, asta a făcut cu atât mai plăcut demersul, şi într-un fel s-a întâmplat pentru că am simţit un pic de emoţii şi din preajma partenerilor şi participanţilor, şi celor care au jurizat ani de zile toate aceste ediţii. Putem spune, totuşi, că este doar o cifră rotundă, dar, pe de altă parte, este un pretext de rememorare care, până la urmă, are şi darul de a ne mai descreţi fruntea făcând o comparaţie cu societatea civilă de acum 15 ani şi cea de astăzi. Oricât de multe ar mai fi de făcut de acum încolo nu avem cum să nu remarcăm diferenţe imense. Suntem foarte mulţumiţi şi foarte încântaţi de suma organizaţiilor care au participat în toţi aceşti ani. De fapt, efortul nostru în tot acest răstimp a fost acela de a arăta cât mai multe organizaţii cu cât mai multe proiecte. Premiile sunt, de fapt, un pretext şi reprezintă motivul pentru care toate aceste organizaţii se strâng o dată pe an la un loc, dar suntem foarte încântaţi şi mândri de semeni de-ai noştri care fac atât de multe lucruri bune", a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Borţun, iniţiatorul galei.

Preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj transmis Galei Societăţii Civile, citit de consilierul de stat Ligia Deca, a mulţumit tuturor celor implicaţi în demers, precizând că evenimentul a devenit deja "un eveniment de tradiţie".

"Cu acest prilej felicit pe toţi cei înscrişi în competiţie pentru că implementează proiecte menită să aducă schimbări pozitive în societate. Apreciez în mod deosebit această festivitate pentru că oferă recunoaştere şi vizibilitate proiectelor de succes şi, totodată, oamenilor care au muncit, s-au dedicat şi implicat pentru a face bine. Felicit întreg sectorul asociativ pentru seriozitatea şi dăruirea cu care serveşte şi apără interesele oamenilor şi ale comunităţilor. De asemenea, admir modul în care a reuşit de multe ori să-i protejeze pe cei vulnerabili, dar şi democraţia, statul de drept, pădurile şi parcurile. (...) Rolul societăţii civile a devenit unul extrem de puternic în prezent, dacă este să ne raportăm la evenimentele recente. (...) În calitate de preşedinte am avut numeroase ocazii în care am discutat cu reprezentanţi ai societăţii civile din domenii diferite, întâlniri în urma cărora am apreciat dorinţa de implicare şi mai ales ideile generoase. Ca mediator, între stat şi societate, întotdeauna voi încerca să facilitez un dialog deschis şi onest, pentru că doar aşa consider că putem progresa împreună. Vreau să colaborăm la fel în continuare, să lucrăm împreună, să împărtăşim şi să învăţăm unii de la alţii, pentru a putea avansa proiecte care să aducă rezultate concrete şi mai ales de lungă durată. Vă asigur de întreaga mea deschidere, disponibilitate şi dorinţă de a face bine împreună", a spus preşedintele României în mesajul său.

Câştigătorii Galei Societăţii Civile, pe secţiuni, sunt:

La secţiunea Educaţie, Învăţământ, Cercetare premiul I a fost obţinut de Asociaţia Umanitară Sprijiniţi Copiii - "Complex de Servicii Integrate", la secţiunea Artă şi Cultură premiul I - "Tinere Talente", Fundaţia Principesa Margareta a României. La secţiunea Apărarea drepturilor individuale/ colective premiul I - "Legea 217/2003 - Protecţie imediată pentru victime", Asociaţia Necuvinte, la secţiunea Comportament civic şi Participare publică premiul I - "Fiecare Vot", Geeks for Democracy şi "Monitorizare VOT", Code for Romania.

La secţiunea Sănătate premiul I - "Caravana Mobilă", Asociaţia Caravana cu Medici şi "Construcţia Secţiei de Onco-hematologie şi Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa - Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS", Asociaţia Dăruieşte Aripi. La secţiunea Incluziune socială premiul I - "Search TSA", Asociaţia Autism Baia Mare. La secţiunea Servicii de Asistenţă socială premiul I - "O şansa caldă", Asociaţia şansa Ta. La secţiunea Protecţia Mediului premiul I - "Parcul Natural Văcăreşti - Campanie pentru înfiinţarea primului parc natural urban din Româniaţ, Asociaţia Parcul Natural Văcăreşti.

La secţiunea Dezvoltare economică şi socială premiul I - "AMBASADA", Centrul Cultural PLAI, la secţiunea Proiecte şi campanii de Voluntariat premiul I - "Speranţă pentru imigranţi", Agenţia Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere şi Ajutor. La secţiunea Proiecte pentru Tineret premiul I - "Let's Do It, Danube! - ediţia 2016", Let's Do It, Romania.

Premiul pentru Eficienţă a fost obţinut de Asociaţia de medicină pentru sănătate publică - "Alături de mamele internate", iar premiul pentru Impact "GovITHub", GovITHub.

Premiul pentru Durabilitate a fost obţinut de Fundaţia Policlinici Sociale Regina Maria, iar Premiul pentru Originalitate "Construcţia Secţiei de Onco-hematologie şi Reumatologie Pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Constanţa - Centrul Medical de Zi pentru Copii FOCUS", Asociaţia Dăruieşte Aripi.

La secţiunea Proiecte şi campanii de Responsabilitate Socială premiul I - "Olimpiadele Kaufland", Asociaţia Şcoala de Valori, iar la secţiunea Programe premiul I - "Prieteni pentru un zâmbet", Asociaţia Caritas Eparhial Oradea. Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile- "Grupul de Iniţiativă Civică Lacul Tei".

Gala Societăţii Civile este cel mai amplu proiect care promovează şi premiază activitatea sectorului asociativ din România. Iniţiat în anul 2002, acest proiect al Fundaţiei "Gala Societăţii Civile face cunoscută în fiecare an iniţiativa civică şi recunoaşte impactul activităţii de tip ONG asupra societăţii române în ansamblul ei.
Sursa: Agerpres, 14-06-2017, Vizualizari 341
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.