Autocontrolul poate fi îmbunătățit prin practică

©

Autor:

Autocontrolul poate fi îmbunătățit prin practică
O echipă de cercetători din China și Statele Unite a condus un experiment ce a arătat că voința poate fi antrenată prin acte repetate de autocontrol. Majoritatea dintre noi știe cam cât de bine poate rezista tentațiilor - spre exemplu, unele persoane pot servi o bere la un bar, ca apoi să plece spre casă, dar unele persoane nu pot rezista să nu consume mai multe. Studiul a dorit să răspundă întrebării dacă controlarea impulsurilor poate deveni mai eficientă prin antrenament.

În studiul publicat în revista Proceedings of the National Academy of Sciences, Jianxin Wang, Yulei Rao și Daniel Houser descriu experimentul condus pe două tipuri de voluntari: persoane care au rezistență obișnuită la băutură și persoane care nu au rezistență la alcool. Studiile anterioare au arătat că persoanele cu rezistență scăzută adesea refuză băutura, cunoscând repercusiunile, astfel că deseori sunt nevoite să exerseze autocontrolul.

Toți cei 477 de voluntari au completat un chestionar privind consumul de alcool și răspunsul la alcool, fiind și testați cu un plasture ce măsoară sensibilitatea. Apoi, a urmat un joc în care fiecare jucător arunca de mai multe ori un zar, fără martori, însă doar prima aruncare conta pentru premiu. Fiecare raporta valoarea zarului aruncat, fără să știe însă că o cameră ascunsă de cercetători înregistrase fiecare aruncare. Din analiza rezultatelor a reieșit că participanții cu rezistență scăzută la băutură au fost mai puțin înclinați să trișeze.

Concluzia cercetătorilor este că oamenii își pot antrena autocontrolul într-un domeniu exersând acest comportament indiferent de context.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 18-12-2018 | creare: 30-01-2017 | Vizite: 897
Bibliografie
Study suggests practicing acts of self-control can make you better at it, link: https://medicalxpress.com/news/2017-01-self-control.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noi perspective asupra importanței voinței în autocontrol
  • Educarea copiilor cu privire la modurile de reglare a propriilor emoții poate influența pozitiv rezultatele educaționale ulterioare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum