AutoDietarym - dispozitivul care „aude” ce mănânci și monitorizează aportul alimentar

Autor:

AutoDietarym - dispozitivul care „aude” ce mănânci și monitorizează aportul alimentar

Recent a fost creat un dispozitiv, AutoDietary, care este capabil să monitorizeze caloriile pe care le mâncăm la fiecare masă. AutoDietary seașează ca un colier în jurul gâtului, fiind dotat cu un mic microfon de dimensiunea unei cheițe de fermoar. Acesta înregistrează sunetele produse în timpul masticației și când mâncarea este înghițită. Informațiile sunt trimise unui smartphone prin intermediul Bluetooth-ului, care recunoaște diferitele tipuri de mâncare. Având în vedere că sunetele rezultate în urma mestecatului, mărunțitului și înghițitului diferă pentru fiecare aliment, dispozitivul poate să distingă și să numere caloriile pentru o gamă largă de produse.

AutoDietary a fost testat într-un studiu cu 12 participanți, bărbați și femei cu vârste cuprinse între 13 și 49 de ani. Aceștia au fost solicitați să consume apă și 6 feluri de alimente: mere, morcovi, cips-uri, prăjituri, alune și nuci. În 85% din cazuri, dispozitivul a reușit să identifice sortimentul de mâncare.

Prin monitorizarea ingestiei de alimente, dispozitivul poate fi un real ajutor în lupta cu diabetul, obezitatea, diverse tulburări intestinale și alte boli de nutriție.

Deși pare promițător, AutoDietary are unele limitări în ceea ce privește diferențierea alimentelor asemănătoare, spre exemplu anumite tipuri de fulgi de porumb. De asemenea, nu poate face diferența dintre ingredientele felurilor mai complexe de mâncare.

Producătorii caută să îmbunătățească AutoDietary prin elaborarea unui alt dispozitiv care să îl ajute în procesul de diferențiere. Acesta va fi activat o dată ce AutoDietary înregistrează faptul că utilizatorul consumă un anumit aliment. Biomonitorul va determina valoarea nutrițională a mâncării, măsurând nivelul glicemiei. Apoi va transmite informațiile obținute unui smartphone și în același timp, va oferi sfaturi despre o alimentație sănătoasă.

Deoarece dispozitul va funcționa doar în timpul meselor și puțin după, utilizatorul nu va fi copleșit de fluxul continuu de informații.

 

Sursa: Medical News Today


Data actualizare: 12-04-2016 | creare: 12-04-2016 | Vizite: 901
Bibliografie
This necklace hears what you eat , link: http://www.medicalnewstoday.com/releases/308008.php
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK