Autorităţile canadiene avertizează în legătură cu riscurile consumului excesiv de paracetamol

Data publicarii: 20-09-2016

Medicamentele împotriva durerii care conţin paracetamol trebuie de acum să afişeze în mod clar potenţialele pericole pentru ficat în cazul consumului excesiv al acestor produse, au declarat săptămâna trecută autorităţile canadiene din domeniul sănătăţii.

Medicamentele pe bază de acetaminofen (paracetamol) implică riscuri, "în special în cazul în care doza sau durata recomandată sunt depăşite", potrivit Health Canada.

Consumul acestor medicamente în doze prea mari poate provoca "leziuni hepatice, ce pot, în cazuri severe, conduce la insuficienţă renală sau deces", a avertizat guvernul canadian.

Paracetamolul este vândut în lume, în general fără prescripţie medicală, sub diverse mărci, scrie AFP. Pe lângă riscurile bine cunoscute pentru ficat, oamenii de ştiinţă au atras atenţia consumatorilor anul trecut cu privire la un consum de paracetamol pe termen lung, din cauza riscurilor renale şi cardiovasculare.

În conformitate cu noua normă emisă de Health Canada, cantitatea de acetaminofen în produsele farmaceutice va trebui să fie limitată la 325 mg per comprimat. Noile orientări se aplică imediat produselor pe care laboratoarele farmaceutice intenţionează să le scoată pe piaţa din Canada. Pentru medicamentele deja puse în vânzare, companiile farmaceutice au 18 luni pentru a-şi actualiza etichetările.
Sursa: Agerpres, 20-09-2016, Vizualizari 248
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK