Bandajul inteligent pentru vindecarea rapidă a leziunii

Bandajul inteligent pentru vindecarea rapidă a leziunii
Cercetătorii din cadrul Universității din Nebraska, Școlii Medicale Harvard și Institutului Tehnologic din Massachusetts (MIT) au dezvoltat un bandaj care eliberează medicamente la perioade specifice de timp și este controlat cu ajutorul unui smartphone, pentru a facilita vindecarea leziunii.

Bandajul este realizat din fibre conductoare electrice căptușite cu un hidrogel. Acest gel poate conține medicamente ca antibiotice, factori de creștere sau analgezice. Un microcontroler atașat trimite semnale electrice prin intermediul fibrelor la perioade specifice de timp. Când se realizează acest lucru, fibrele se încălzesc și încălzesc simultan gelul care le acoperă, lucru ce permite eliberarea medicamentului la locul leziunii.

Microcontrolerul poate fi controlat wireless prin intermediul unui smartphone sau al unei tablete. În bandaj pot fi încorporați și alți senzori, cum ar fi pentru glucoză sau pH.

Este un sistem versatil și poate fi personalizat, și permite eliberarea a mai multe medicamente simultan, fiecare în doză stabilită independent.

Rezultatele cercetării au fost publicate online în jurnalul Advanced Functional Materials.

Sursa: New Atlas
Sursa foto: University of Nebrask

Data actualizare: 10-10-2017 | creare: 10-10-2017 | Vizite: 330
Bibliografie
Wired" bandage delivers meds on a schedule, link: http://newatlas.com/smart-bandage/51644/
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tatuajul electronic inteligent pentru monitorizarea sănătății
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK