BEI acordă un împrumut de 15 milioane euro pentru reţeaua de asistenţă medicală 'Regina Maria'

Data publicarii: 29-06-2017

Banca Europenă de Investiţii (BEI) acordă un împrumut în valoare de 15 milioane euro reţelei private de asistenţă medicală 'Regina Maria', prin intermediul Planului Juncker, se arată într-un comunicat de presă al Comisiei Europene remis, miercuri, AGERPRES.

'Acordul va permite acesteia din urmă să îşi modernizeze şi extindă reţeaua de unităţi ambulatorii şi spitaliceşti din Bucureşti şi din ţară, prin construirea a 2 spitale şi 15 dispensare. Pe lângă creşterea capacităţii şi a calităţii asistenţei medicale, se estimează că proiectul va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Sprijinul furnizat prin intermediul Fondului european pentru investiţii strategice (FEIS) a făcut posibilă încheierea acestui acord', se arată în document.

Potrivit acestuia, FEIS este pilonul central al Planului de investiţii pentru Europa al Comisiei Europene, aşa-numitul Plan Juncker.

"Banca Europeană de Investiţii joacă un rol major în promovarea creşterii economice în România. Cu sprijinul Planului Juncker al Comisiei Europene, ea poate să realizeze însă mult mai multe. Acordul este o dovadă a angajamentului deosebit de puternic al UE către sprijinirea modernizării infrastructurii sociale esenţiale", a declarat comisarul pentru politică regională, Corina Creţu.

Se estimează că Planul Juncker va mobiliza investiţii de aproape 800 de milioane de euro în România şi de 209 miliarde de euro în întreaga Europă.
Sursa: Agerpres, 29-06-2017, Vizualizari 102
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK