Blugi skinny - efecte asupra sănătății

©

Autor:

Blugi skinny - efecte asupra sănătății

Îi avem aproape fiecare din noi acasă pentru că sunt la moda și pentru că ne pun în valoare formele femine. Purtați cu o pereche de pantofi cu toc înalt, picioarele noastre vor arata mai sexy și mai lungi. Multe dintre noi nu știm însă că purtarea blugilor skinny pe termen îndelungat ne poate face mai mult rău decât bine. Iată de ce nu este bine să purtăm acest tip de blugi:

În 1993, Dr. Octavio Bessa a introdus pentru prima dată termenul „Sindromul pantalonilor mulați” după ce a observant că persoanele care purtau pantaloni mult prea strâmți se prezentau la spital cu arsuri la stomac sau distensie abdominală. (4) Bessa spune că o persoană care suferă de acest sindrom poate fi diagnosticată foarte ușor: „Diagnosticul poate fi dat foarte ușor prin compararea circumferinței pantalonilor cu cea a abdomenului. De obicei există o discrepanță de 7,5 cm sau mai mult între cele două. ” (2)

O altă consecință negativă a purtării blugilor skinny este meralgia parestezica sau Sindromul Bernhardt-Roth. Acest sindrom reprezintă o amorțeală sau durere în partea exterioară a coapsei în momentul în care nervii care se extind de la coapsa către coloană sunt afectați. Printre simptome, pe lângă amorțeală și durere, se mai numără și: furnicături, hipersensibilitate în partea superioară a picioarelor. (4)

Parmar M. a publicat în 2003 o lucrare pe acesta temă în „Canadian Medical Association Journal”. Toate cele trei cazuri incluse în acest studiu au reprezentat femei supraponderale care au purtat pantaloni mulați și cu talie joasă aproximativ opt luni. Fiecare din ele au simțit amorțeală sau senzații de arsură la nivelul copaselor. Problemele nu s-au oprit aici, întrucât una din paciente începuse să dezvolte scleroză multiplă din cauza acestui tip de pantaloni. (4)

Orice îmbrăcăminte strâmtă, lenjerie de corp sau curele care produc compresie sunt problematice, mai ales când persoana în cauză mănâncă mult. Presiunea exercitată asupra stomacului (presiunea intra-abdominală) provoacă reflux de acid. Mai exact, acidul din stomac este împins înapoi în partea de jos a esofagului (unde stomacul și esofagul se întâlnesc) și asta provoacă arsurile la stomac. Pentru evitarea acestor arsuri se recomandă să nu purtați ceva strâmt înainte de a cina, mai ales dacă cinați la o oră târzie. Dacă totuși alegeți o pereche de pantaloni strâmți, încercați să consumați alimente mai puțin grase pentru a evita refluxul acidului din stomac. (3)

Alte efecte ale purtării blugilor skinny sunt:

  • durere la nivelul pelvisului
  • cheaguri de sânge
  • dureri de spate
  • candidoză
  • afte
  • secreții vaginale abundente
  • prurit.

De asemenea, blugii skinny pot încetini circulația sângelui. Unele consecințe prezentate anterior pot fi provocate de orice fel de îmbrăcăminte strâmtă. (5)

Foarte multe femei poartă acest tip de blugi cu tocuri înalte pentru a da iluzia unor picioare mai lungi, fără să știe că nu reușesc decât să înrăutățească efectele sus-menționate. Tocurile nu fac decât să mereasca presiunea exercitată de blugi asupra picioarelor. (4)

În cazul bărbaților, efectele pot fi uneori chiar mai grave. Un studiu efectuat de TENA Men, pe un eșantion de 2.000 de barbați din Marea Britanie, arată că blugii strâmți pot provoca infecții ale tractului urinar, torsiune testiculară, probleme la nivelul vezici urinare, dar și alte consecințe pe termen lung. Rezultatele acestui studiu arată că aproximativ 50% din acești barbați au prezentat dureri abdominale și mai mult de 25% au avut probleme cu vezica urinară. Rezultatul cel mai înfricoșător a fost că unul din cinci barbați suferea de torsiune testiculară. (1)


Data actualizare: 24-06-2014 | creare: 24-06-2014 | Vizite: 6595
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum îți poate afecta sănătatea purtarea hainelor prea strâmte
  •