Bodog: Am identificat un cercetător care, teoretic, ar dori să fie manager al Institutului Cantacuzino

Data publicarii: 17-05-2017

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că a identificat un cercetător care ar fi dispus să devină manager al Institutului Cantacuzino, dar că urmează să aibă o discuţie cu acesta pentru a putea lua o decizie.

"În momentul de faţă sunt în căutarea unui manager pentru Institutul Cantacuzino. Managerul trebuie să îndeplinească cerinţa de a fi cercetător principal minim gradul doi, conform legii. Am identificat un cercetător care vine din zona armatei şi care, teoretic, ar dori să vină. Urmează să am o discuţie în cursul zilei de azi sau de mâine", a precizat ministrul, marţi, în cadrul unei dezbateri privind problemele pe care le întâmpină persoanele diagnosticate cu hipertensiune arterială.

Florian Bodog a adăugat că în Institutul Cantacuzino au rămas foarte puţini cercetători calificaţi pentru producerea vaccinului, dar şi-a exprimat convingerea că în jurul acestui proiect pot fi coalizaţi tineri care doresc să lucreze în cercetare, precum şi resurse.

"În paralel lucrez împreună cu domnul profesor Streinu Cercel la un plan de relansare a activităţii ştiinţifice, nu doar a activităţii de producţie şi administrative a institutului. De asemenea, am avut discuţii şi cu domnul ministru Valeca. Domnia sa mi-a confirmat faptul că de-a lungul anilor au fost alocaţi bani pentru cercetare şi că mai există bani de alocat pentru Institutul Cantacuzino şi luăm în calcul inclusiv iniţierea unui parteneriat public-privat", a precizat Bodog.

Totodată, ministrul a subliniat că lansarea unei noi linii de vaccin reprezintă un proiect care nu poate fi realizat în viitorul imediat apropiat.

"Dacă dorim să avem o linie de vaccinuri care să ne acopere în primul şi în primul rând necesarul ţării noastre, trebuie să construim o linie de vaccin nouă. Pentru a relua producţia pe linia de vaccin şi pentru a relua producţia acelor produse în care românii au încredere, avem nevoie de minim un an jumătate doar pentru autorizare. Deci, nu putem vorbi despre viitorul imediat apropiat, însă ceea ce pot să vă promit este că în cursul mandatului meu voi sta pe capul celui care va fi managerul Institutului Cantacuzino, la propriu, să îi asigur toată determinarea de care are nevoie pentru a relansa proiectul", a menţionat Bodog.

Pe 3 mai, Florian Bodog a declarat că doreşte realizarea unei linii de producţie de capacitate mare pentru vaccinuri la Institutul Cantacuzino.

"Am în vedere şi am discutat şi cu domnul prim-ministru posibilitatea de construcţie a unei linii de vaccin, nu una mică, cum este cea din Institutul Cantacuzino, ci una care să producă vaccin nu numai pentru noi, ci şi pentru ţările vecine, pentru că este o problemă. La momentul de faţă sunt doi sau trei producători mondiali de vaccin care au posibilitatea şi au condiţiile să livreze în Europa. Eu cred că dacă Institutul Cantacuzino ar începe să producă vaccin, având în vedere încrederea românilor în produsele Institutului Cantacuzino, şi rata de vaccinare ar creşte", a spus demnitarul, la Realitatea TV.
Sursa: Agerpres, 17-05-2017, Vizualizari 106
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK