Bodog, în Malta, la o masă rotundă a miniştrilor sănătăţii cu şefii companiilor farmaceutice

Data publicarii: 11-05-2017

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a participat, în Malta, la a treia masă rotundă a miniştrilor sănătăţii cu şefii companiilor farmaceutice stabilite în Europa, care a avut ca obiectiv promovarea calităţii, eficienţei şi durabilităţii sistemelor de sănătate şi asigurarea condiţiilor adecvate pentru cercetare şi inovare.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătăţii, Bodog a avut întâlniri bilaterale cu ministrul sănătăţii din Irlanda, Simon Harris, şi ministrul sănătăţii din Spania, Dolors Montserrat, context în care s-a discutat despre relocarea European Medicines Agency (EMA), situaţia aprovizionării cu medicamente şi stabilirea unor strategii comune privind politica medicamentului.

"În cadrul reuniunii, un important moment l-a reprezentat semnarea Declaraţiei de la Valletta, document care stipulează importanţa garantării accesului pacienţilor la medicamente şi terapii noi şi inovative, ministrul Florian Bodog, împreună cu omologii săi, asigurând, pe această cale, durabilitatea sistemelor de sănătate din Europa", susţine sursa citată.

Astfel, România, alături de Malta, Portugalia, Cipru, Grecia, Spania, Italia şi Irlanda, a semnat un acord de cooperare în vederea creşterii accesului la medicamente inovative şi alte tehnologii în domeniul sănătăţii şi înfiinţarea unei Comisii tehnice de identificare a unor căi de cooperare voluntară, ce îşi propune să includă schimbul de informaţii, identificarea celor mai bune practici şi depistarea unor posibile mecanisme referitoare la negocierea preţurilor şi a achiziţiilor publice comune.

Luni, ministrul Florian Bodog a avut o întrevedere, la Viena, cu prof. univ. dr. Walter Klepetko, director medical în cadrul spitalului AKH, cu scopul de a stabili o procedură de lucru mai eficientă în ceea ce priveşte transplantul pulmonar, în contextul în care pacienţii români au fost acceptaţi la Viena pentru a beneficia în continuare de serviciile de transplant.
Sursa: Agerpres, 11-05-2017, Vizualizari 71
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK