Braşov:A fost lansată componenta de sănătate a programului Fiecare Copil in Grădiniţă

Data publicării: 25-04-2012

Reprezentanţii Asociaţiei Ovidiu Rom şi cei ai GlaxoSmithkline (GSK) România au lansat luni în localitatea braşoveană Tărlungeni componenta de sănătate a programului "Fiecare Copil în Grădiniţă", care va permite dezvoltarea de către comunităţile locale a unor proiecte de sănătate în educaţie, ce pot duce la îmbunătăţirea stării de sănătate a copiilor proveniţi din familii foarte sărace, se precizează într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES de Asociaţia Ovidiu Rom.
Prin Programul" Fiecare Copil în Grădiniţă" lansat de Asociaţia Ovidiu Rom şi Ministerul Educaţiei,Cercetării,Tineretului şi Sportului în anul şcolar 2010-2011, 1400 de copii dezavantajaţi merg la grădiniţă în fiecare zi, în 38 de grădiniţe din 20 de comunităţi sărace din 12 judeţe.
Succesul proiectului se datorează unui instrument inovativ, tichetele sociale în valoare de 50 de lei pe lună, pe care le primesc părinţii copiilor din program, şi care sunt condiţionate de prezenţa zilnică a copiilor la grădiniţă.
Înainte de demararea programului,copiii mergeau la grădiniţă 'în salturi',dar odată cu lansarea programului" Fiecare Copil în Grădiniţă",prezenţa zilnică a tuturor copiilor din program a crescut spectaculos astfel că, în lunile februarie şi martie 2012, prezenţa a fost de 85-86%, se mai arată în comunicatul de presă.
Noua componentă de sănătate a programului se va desfăşura pe o perioadă de trei ani în cele 20 de comunităţi în care se derulează programul "Fiecare Copil în Grădiniţă".
Grantul oferit de GlaxoSmithkline România se ridică la peste 150.000 de euro şi va permite dezvoltarea unor proiecte locale care vor viza controale medicale periodice, realizarea vaccinului obligatoriu, sprijinirea părinţilor pentru a cumpăra medicamente pentru copii, facilitarea activităţii mediatorului sanitar, programe de educaţie pentru sănătate şi igienă cu copiii şi părinţii lor,consiliere pentru planificarea familială în rândul mamelor sărace.
"La întâlnirea de lansare a noii componente de sănătate a programului "Fiecare Copil de Grădiniţă" au participat numeroase persoane interesate de această componentă şi credem că, în urma discuţiilor care au avut loc, această componentă de sănătate a stârnit un real interes. Va fi un ajutor extraordinar pentru comunităţile sărace şi pentru copiii lor, şi noi credem că putem să mai îmbunătăţim puţin situaţia socială a familiilor care fac parte din programul "Fiecare Copil în Grădiniţă", a declarat pentru AGERPRES, Oana Livadaru de la Asociaţia Ovidiu Rom.
În cadrul acestui program, în localitatea Tărlungeni merg la grădiniţă 78 de copii, iar la Zizin, sat aparţinător comunei, 55 de copii.
Sursa: Agerpres, 25-04-2012, Vizualizari 741
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.