Braşov: Cazurile de depresie-în creştere, din cauza stilului de viaţă, conform specialiştilor Direcţiei de Servicii Sociale

Data publicarii: 11-10-2017

Numărul cazurilor de tulburări depresive şi anxioase, care adesea evoluează împreună, sunt în creştere, din cauza stilului de viaţă, conform psihologului Adriana Tiron, prezentă la un eveniment organizat marţi, de Direcţia de Servicii Sociale Braşov, pentru a marca Ziua mondială a sănătăţii mintale, în Piaţa Sfatului.

Intitulat "Sănătatea mintală începe cu mine, cu tine, cu noi toţi" evenimentul a fost o acţiune de informare şi conştientizare în comunitate privind cauzele simptomele şi prevenţia depresiei.

"Ziua de azi este un simbol pentru starea de sănătate în general. Ziua mondială a sănătăţii mintale este un reper care ne ajută - şi într-un fel este bine că oarecum ne obligă - să ne aducem aminte şi de starea de bine, care face parte din sănătatea noastră mintală, din starea noastră de sănătate generală. Este o ocazie de a aduce aminte celor de lângă noi că avem nevoie să nu fim singuri, că avem nevoie să dăruim la rândul nostru sentimentele de siguranţă şi de apartenenţă, care să ne dea protecţie, siguranţă. şi suport. Este nevoie de a ne aduce aminte că sănătatea mintală începe în interiorul nostru, începe în familia noastră, începe cu relaţiile pe care le construim de la începuturile existenţei noastre", a declarat pentru AGERPRES psihologul Adriana Tiron de la Direcţia de Servicii Sociale Braşov.

Potrivit acesteia, numărul cazurilor de tulburări depresive şi anxioase, care adesea evoluează împreună, sunt în creştere, din cauza stilului de viaţă, a ritmului pe care ni-l impune viaţa zi de zi şi, nu în ultimul rând, din cauza felului în care ne raportăm la problemele care se ivesc în viaţa noastră.

"Problemele vin oricum, important este să ne luăm nişte repere şi să ştim cum să reacţionăm atunci când simţim că ne pierdem controlul şi nu mai suntem la fel de echilibraţi. Sentimentul de însingurare şi abandon este cel care ne face rău", a punctat psihologul Adriana Tiron.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) estimează că aproximativ 350 de milioane de oameni de toate vârstele sunt afectaţi de depresie, fiind a treia cauză de dizabilitate la nivel global în 2004, iar până în 2020 va deveni principala.

Statisticile arată că 15% dintre noi suferim de depresie la un anumit moment pe parcursul vieţii. Din acest motiv, cunoaşterea factorilor de risc şi a măsurilor preventive sunt doi paşi importanţi în înţelegerea şi tratarea acestei boli globale, au precizat organizatorii evenimentului din Piaţa Sfatului.

La organizarea evenimentului au contribuit Crucea Roşie-filiala Braşov, un spital privat din oraş şi Hospice Casa Speranţei şi alte ong-uri.
Sursa: Agerpres, 11-10-2017, Vizualizari 42
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Aplicația Activ (by ROmedic)
Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

Accesează gratuit Aplicația
Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK