Braşov: Spitalul municipal Săcele a primit aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru spitalizare continuă

Data publicării: 25-04-2018

Spitalul municipal din Săcele va funcţiona începând cu 1 mai 2018, 24 din 24 de ore, şapte zile din şapte, după ce a primit aprobarea de la Ministerul Sănătăţii pentru spitalizare continuă, până acum fiind asigurată doar spitalizarea de zi.

''Vom avea spitalizare continuă pentru medicina internă şi pediatrie, şi vom continua cu spitalizarea de zi în cardiologie, pediatrie, interne,chirurgie generală, oftalmologie,obstretică-ginecologie, radiologie, endocrinologie, ORL şi ortopedie. Ultimele trei spitalizări fiind la dispoziţia pacienţilor tot de la 1 mai. În spital mai funcţionează o sală de mici intervenţii chirurgicale, un cabinet de explorări funcţionale cardiorespiratorii şi cardiovasculare în care se pot realiza teste de efort, spirometrie, ecografie. De asemenea, în regim ambulatoriu (de policlinică), funcţionează în intervalul orar 8.00-20.00, un cabinet de radiologie pentru care s-a reuşit acreditarea echipamentului şi servicii de anatomo-patologie'', declară primarul municipiului Săcele,Virgil Popa, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

Bugetul spitalului pe anul 2018 este asigurat de municipalitate. Suma de 1,2 milioane de lei este asigurată pentru secţiunea de funcţionare a activităţilor spitaliceşti (fond salarii, cheltuieli cu medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi) plus alte cheltuieli de funcţionare. Pentru realizarea de investiţii, pentru dotarea cabinetului de oftalmologie, ecografie şi endoscopie, care se finalizează la sfârşitul semestrului va fi acordată suma de un milion de lei. Alte 300.000 de lei vor fi alocaţi pentru dotarea spitalului cu lift, având în vedere că imobilul în care funcţionează unitatea medicală are două etaje şi o mansardă, mai arată documentul citat.

''Restul banilor vin de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), suma nu a fost comunicată, dar o vom afla atunci când se va încheia contractul cu CJAS.E important că am reuşit să finalizăm o etapă, mă refer la cea de spitalizare continuă. La toate serviciile de spitalizare de zi se poate veni cu trimitere de la medicul de familie, cardul de sănătate şi actul de identitate. În viitor municipalitatea va mai asigura doar sumele necesare pentru funcţionarea spitalului şi pentru investiţii'', a adăugat primarul.

Pentru spitalizare continuă există un număr de 50 de paturi, 13 medicină internă, 10 pediatrie, 17 boli cronice, 10 îngrijiri paliative. La spitalizarea de zi există un număr de 28 de paturi, opt pediatrie, trei chirurgie, cinci gastroenterologie, 10 pentru alte specializări medicale.

''Avem şi o farmacie avizată, acreditată,deci suntem undeva la 90% din ceea ce înseamnă funcţionarea spitalului. Mai trebuie saloanele pentru bolile cronice, şi îngrijire paliativă, pentru care vor fi obţinute acreditările în următoarele luni'', precizează edilul municipiului Săcele.

Spitalul este deservit de 17 medici şi 41 de asistenţi medicali, infirmiere, personal auxiliar, dar structura de spital va avea după următoarea etapă de dezvoltare, 170 de persoane. Sistemul de salarizare este unul motivant la unitatea medicală. Venitul managerului trece de 20.000 de lei, iar medicii primari primesc peste 15,000 de lei brut. De la redeschiderea spitalului, în luna iulie 2017, aproximativ 10.000 de persoane i-au trecut pragul, reiese din comunicatul de presă. Municipiul Săcele are peste 30.000 de locuitori.
Sursa: Agerpres, 25-04-2018, Vizualizari 363
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.