Bufeurile ar putea semnala un risc cardiovascular crescut

Bufeurile ar putea semnala un risc cardiovascular crescut
Bufeurile sau valurile de căldură resimțite frecvent de femeile aflate la vârsta menopauzei (40-53 ani) ar putea semnala apariția unei disfuncții vasculare ce poate rezulta într-o boală de inimă. Studiul în urma căruia cercetătorii au ajuns la această concluzie a fost publicat în revista Menopause.

Cercetările sunt primele care studiază relația între bufeuri și funcția celulele endoteliale ce căptușesc vasele de sânge, la femeile cu vârste 40-60 de ani. Efectul bufeurilor asupra capacității de dilatare a vaselor a fost observat doar la grupa de vârsă 40-53 de ani, nu și la femeile mai în vârstă. Acest lucru evidențiază importanța bufeurilor timpurii pentru riscul cardiovascular. Asocierea a fost independentă de alți factori de risc cardiovascular.

Bolile de inimă reprezintă cauza principală de deces la femei, iar rezultatele acestui studiu ar putea fi importante în evaluarea riscului de afecțiuni cardiovasculare la femeile menopauzale. 70% dintre femei acuză bufeuri, iar o treime dintre acestea le descriu ca fiind frecvente sau grave. Noile date indică apariția acestor valuri de căldură în corp mai devreme decât s-a crezut, posibil în ultimii ani ai perioadei fertile, persistând zece sau mai mulți ani.

„Bufeurile sunt un fenomen asociat cu starea de sănătate a inimii, oaselor și creierului. În acest studiu, bufeurile au fost asociate cu modificările cardiovasculare apărute la începutul tranziției spre menopauză”, a spus Dr. JoAnn Pinkerton, director executiv a Societății nord-americane de menopauză.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 13-04-2017 | creare: 13-04-2017 | Vizite: 585
Bibliografie
Hot flashes could signal increased risk of heart disease, link: https://medicalxpress.com/news/2017-04-hot-heart-disease.html
Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Femeile care lucrează mai mult de 40 de ore pe săptămână pot avea un risc crescut de cancer și boli cardiovasculare
  • Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea mortalității (meta-analiză)
  • Untul nu crește riscul cardiovascular (meta-analiză)
  • Aplicația Activ (by ROmedic)
    Vrei să fii sănătos? Vrei să slăbești? Vrei sa fii în formă și să arăți bine? Vrei să te simți bine în corpul tău? Atunci trebuie să faci eforturi. Aplicația web "Activ" te ajută să fii consecvent în lupta pentru sănătatea ta.

    Accesează gratuit Aplicația
    Acest site foloseste cookies. Continuand navigarea va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. Detalii OK