Burse de 150.000 de lei pentru studii despre efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea

Data publicării: 27-10-2017

Tinerii cercetători se pot înscrie până pe 15 aprilie 2018 la cea de-a şaptea ediţie a programului de burse pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea, derulat de Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Conform unui comunicat al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, remis joi AGERPRES, valoarea totală a burselor acordate este de 150.000 de lei.

În program se pot înscrie studenţi aflaţi în an terminal la orice specializare de natură ştiinţifică (medicină, biologie, chimie), dar şi la specializări conexe, precum nutriţie, educaţie fizică sau ştiinţe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învăţământ superior sau centre de cercetare din România. De asemenea, programul se adresează cadrelor medicale cu specializările diabet, nutriţie, boli metabolice şi cardiologie, dar şi cadrelor didactice din învăţământul universitar şi post-universitar, care îşi pot coordona studenţii pentru realizarea unui astfel de studiu.

De altfel, este necesar ca studenţii aplicanţi să beneficieze de un coordonator de proiect care să aparţină unei instituţii de învăţământ superior sau centru de cercetare din România şi care să fie cel puţin asistent universitar sau cercetător ştiinţific.

Aplicanţii cadre medicale pot depune proiectul în nume propriu sau ca echipă de medici, fără un coordonator de proiect.

Pentru a aplica, cei interesaţi pot solicita un formular de înscriere la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro.

"Sprijinul acordat mediului academic şi tinerilor care îşi doresc să se dezvolte în zona cercetării ştiinţifice prin programul de burse a devenit deja o tradiţie pentru noi. Cele patru studii finalizate până în prezent, au furnizat informatii valoroase cu privire la rolul pe care consumul moderat de bere îl are pentru organism. Dorim să continuăm acest program întrucât credem că există un mare potenţial în zona de cercetare în România, iar noi ne dorim să contribuim activ la îmbogăţirea resurselor ştiinţifice de specialitate cu studii realizate de tineri cercetători din ţara noastră", a declarat preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, Corina Zugravu.

Pentru a fi eligibile, studiile trebuie să aibă caracter de noutate şi originalitate privind efectele consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Până în prezent, sub umbrela Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie, au fost finalizate patru proiecte de cercetare.

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific. Înfiinţat în luna decembrie 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunităţii medicale şi a publicului larg.
Sursa: Agerpres, 27-10-2017, Vizualizari 162
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.