Psihoterapie ONLINE Individuala/ de Cuplu / Hipnoza clinica, pentru: tratarea deprsiei,anxietatii,atacuri de panica,fobii,adictii,doliu,tratarea traumelor, blocajelor emotionale;problemelor de cuplu,recuperare medicala, tratarea durerii/bolilor ca si terapie complementara,cresterea performantei intelectuale/sportive;
ROmedic Cabinete medicale ONLINE Cabinete Psihologie Psihologie ONLINE

„Compasiunea – Suprema înflorire a iubirii”

„Compasiunea – Suprema înflorire a iubirii”
Autor: Osho
„Ai văzut asta întâmplându-se și în viața ta? De câte ori cineva te-a acceptat complet, necondiționat, începi să te schimbi. Acceptarea sa îți dă așa un curaj... Când există cineva care te iubește exact așa cum ești, ai observat întâmplându-se miracolul schimbării, cum imediat începe transformarea, o transformare rapidă? Însăși acceptarea și faptul că ești iubit exact așa cum ești – nu se așteaptă nimic de la tine – te însuflețește, te integrează, te face sigur pe tine, îți dă încredere. Te face să simți că ești. Că nu trebuie să îndeplinești așteptări, că poți FI, că ființa ta adevărată este respectată.
Chiar dacă găsești o singură persoană care te respectă complet – pentru că orice judecată înseamnă lipsă de respect –, care te acceptă așa cum ești, care nu îți cere nimic, care spune: «Fii tu însuți. Fii autentic. Te iubesc. Te iubesc pe tine, nu ceea ce faci. Te iubesc pe tine, așa cum ești în adâncul ființei tale; nu mă interesează ce ai în jur și hainele tale. Iubesc ființa ta – nu ce ai tu. Nu mă preocupă ceea ce ai, mă preocupă un singur lucru – ceea ce ești. Și ești de o frumusețe extraordinară...»
Aceasta este dragostea. De aceea iubirea ne împlinește atât de mult. Când poți găsi o femeie sau un bărbat care te iubește pur și simplu – pentru niciun motiv, doar de dragul iubirii –, iubirea transformă. Deodată, devii un alt om, unul care nu ai fost niciodată. Deodată, dispare toată tristețea, toate greutățile dispar. Pașii ți se vor transforma în dans, iar în inima ta va fi cântec. Începi să trăiești altfel – răsare măreția.”
(Osho, „Compasiunea – Suprema înflorire a iubirii”, Pro Editură și Tipografie, 2006)
 
Programare