Psihoterapie ONLINE Individuala/ de Cuplu / Hipnoza clinica, pentru: tratarea deprsiei,anxietatii,atacuri de panica,fobii,adictii,doliu,tratarea traumelor, blocajelor emotionale;problemelor de cuplu,recuperare medicala, tratarea durerii/bolilor ca si terapie complementara,cresterea performantei intelectuale/sportive;
ROmedic Cabinete medicale ONLINE Cabinete Psihoterapie Psihoterapie ONLINE

Hipnoterapia , un bun instrument in tratarea depresiei

Hipnoterapia , un bun instrument in tratarea depresiei
Autor: Psihoterapeut ,Marinela Croitoru

Depresia este una dintre cele mai des intalnite tulburari si reprezinta efectul unuia sau a unui sir de evenimente cu potential traumatizant din trecut, in general reprimate( fara a le constientiza actualmente), pe care nu am reusit sa le gestionam,sa le depasim, si sa le integram armonios in povestea noastra de viata si acest lucru se rasfrange asupra prezentului, afectand calitatea vietii in toate planurile ei, personal, cariera, relatie cu prietenii si cei dragi.
Fie ca vorbim despre o pierdere a unei persoane dragi, a unui job, a unei pierderi financiare sau materiale, fie de evenimente traumatizante, accidente, agresiune, neglijare, abuzuri emotionale sau fizice, boli, etc fiecare astfel de situatie produce urme adanci in psihicul uman.
Bineinteles ca viata merge mai departe, insa aceste "urme" isi spun cuvantul mai devreme sau mai tarziu. Oamenii care sufera de depresie si vin in cabinetul psihoterapeutului, de multe ori constientizeaza sau intuiesc legatura intre starea lor de depresie, actuala, si anumite evenimente grele din trecut, insa, alte persoane nu isi mai amintesc acele evenimente din trecut, cu urmele lasate de ele, ci doar traiesc starea de depresie prezenta. 

In astfel de situatii, hipnoterapia poate fi un bun instrument de a accesa si a readuce in prezent evenimentele traumatizante din trecut, pentru a le gestiona asa cum trebuie, a le reinterpreta intr-un mod autentic, eliminand distorsiunile de gandire si interpretare care au fost asociate acestor evenimente in trecut conform cu posibilitatile persoanei la vremea respectiva,  reasezandu-le acum cat mai firesc, utilizand resursele interioare de care dispune in acest moment,  pentru a ajunge la o stare de acceptare si echilibru. 
Imaginati-va ca aveti in fata ochilor un obiect care va impiedica sa puteti vedea ce este in fata dumneavoastra. Acest obiect poate fi,  metaforic vorbind, un eveniment traumatizant din trecut. Acum imaginati-va ca pozitionati acel obiect mai in stanga sau mai in dreapta, astfel incat sa puteti vedea ce este in fata dvs. Obiectul nu a disparut, insa nu mai optureaza campul dvs vizual. Evenimentele traumatizante din trecut nu pot disparea, insa, prin readucerea lor in prezent si prin reinterpretarea lor, le vom reaseza astfel incat sa putem functiona normal, sa ne bucuram de prezent si de ceea ce este frumos in viata noastra.  

Hipnoterapia poate fi calea scurta de a trata depresia, in prima faza prin tehnici de relaxare care ajuta la normalizarea fluxului neuro-hormonal, ceea ce va duce la imbunatatirea starii emotionale a persoanei, la cresterea pozitivismului, la cresterea tonusului si nivelului energetic; apoi, prin tehnici de regresie hipnotica se poate lucra la gasirea “cauzelor” depresiei, la a descoperi blocajele noastre emotionale, date de traumele initiale, sau de succesiunea de evenimente cu potential traumatizant, pentru ca de cele mai multe ori, in spatele depresiei se afla un cumul de evenimente traumatizante, suprapuse, in decursul vietii persoanei. Odata identificate traumele si blocajele emotionale, se va lucra la eliberarea si vindecarea lor,folosind tehnici hipnotice de imagerie dirijata, iar cu ajutorul tehnicilor hipnotice proiective se vor ancora stari pozitive, moduri alternative( rezonabile) sanatoase de a gandi, particularizat pe situatii, dar si in viata, in general.

Este foarte important ca fiecare persoana care sufera de depresie sa constientizeze ca aceasta tulburare poate fi tratata si tratamentul consta in schimbarea tiparelor de gandire si ca atare a stilului de viata! 

ADN.ul nostru se rescrie in fiecare clipa, cu fiecare schimbare din viata noastra, cu fiecare informatie noua dobandita, care ne produce o schimbare in modul de a gandi. Depresia este transmisa ereditar, prin zestrea genetica a parintilor, bunicilor,s.a.m.d, atat ca si predispozitie cat si prin modelul copiat in familie, in prezenta parintilor, a familiei noastre, iar daca acestia sufera de depresie, sansa persoanei( copilului) de a dezvolta depresie va creste. 

Deasemenea, este important de stiut ca depresia poate fi tratata cu ajutorul psihoterapiei, hipnoterapia fiind o cale mai scurta, necesitand un efort constient mult redus din partea persoanei si intr-un timp mult mai scurt!

 

 
Programare