Psihoterapie ONLINE Individuala/ de Cuplu / Hipnoza clinica, pentru: tratarea deprsiei,anxietatii,atacuri de panica,fobii,adictii,doliu,tratarea traumelor, blocajelor emotionale;problemelor de cuplu,recuperare medicala, tratarea durerii/bolilor ca si terapie complementara,cresterea performantei intelectuale/sportive;
ROmedic Cabinete medicale ONLINE Cabinete Psihoterapie Psihoterapie ONLINE

Hipnoterapia poate imbunatati performantele sportive, poate ajuta la managementul durerii si la a obtine o recuperare mai rapida a sportivilor accidentati.

Hipnoterapia poate imbunatati performantele sportive, poate ajuta la managementul durerii si la a obtine o recuperare mai rapida a sportivilor accidentati.
Autor: Marinela Croitoru

Se stie ca pentru a fi un sportiv de performanta este necesar sa ai o foarte buna pregatire fizica si sa exersezi foarte mult abilitatea sportiva, pana se atinge nivelul "maestriei" sau al performantei. Componenta psihologica a sportivilor este cel putin la fel de importanta ca si antrenamentul fizic al acestora, asa cum foarte multi sportivi de performanta au marturisit, si necesita o permanenta pregatire psihologica pentru a asigura buna desfasurare a activitatii sportivilor si la un nivel inalt pentru a face performanta. Mintea noastra si corpul nostru nu isi folosesc potentialul maxim in fiecare zi. Acest lucru poate fi obtinut prin accesarea resurselor de care dispunem iar hipnoterapia este un instrument foarte bun de accesare extinsa a resurselor interioare. 

Hipnoterapia poate ajuta la cresterea performantelor sportive prin diferite tehnici de imagerie dirijata si tehnici proiective pliate pe imbunatatirea tehnicii de joc, tehnici de relaxare fizica si psihica, tehnici de scadere a anxietatii de performanta, a blocajelor emotionale sau a tracului inainte de meci, de crestere a increderii in abilitatile naturale sportive, crestere a increderii si a stimei de sine, de focusare pe activitatea sportiva in momentul meciului si de detasare de la factorii externi de distragere, eliminarea gandurilor negative si a temerilor/ fricilor, gestionarea emotiilor in urma esecurilor si a greselilor tehnice. 

Hipnoterapia ajuta la conectarea pozitiva si benefica a minții la corp.

In timpul meciurilor si campionatelor, miza fiind importanta si presiunile psihologice pot fi mari, fiecare stiind cât de importantă este performanța lui pentru echipă, sau vis a vis de adversar. Pot aparea senzatii de gol in stomac sau alte somatizari a emotiilor care apar ca si urmare a gandurilor sau temerilor.

Pot aparea ganduri negative, care se pot manifesta obsesiv, umpland mintea sportivului.

"Și dacă nu joc cel mai bine?"

"Antrenorul are incredere in mine si se bazează pe mine ."

"Nu vreau să imi incurc/ trag in jos/ dezamagesc coechipierii ."

"Părinții mei urmaresc meciul si dupa o ratare nu vreau să mă uit la ei, sa vad expresia feței tatălui meu."

Acest dialog negativ intern, fiecare gând care trece prin mintea sportivului are imediat impact asupra tuturor celulelor din corpul sau, aproape instantaneu, prin modificări chimice și electronice. Acest lucru se traduce, spre exemplu, prin faptul ca mușchii mari ai picioarelor și brațelor, atât de importante în performanța tenisului, pot fi afectati direct și instantaneu de gândurile interioare. De foarte multe ori o ratare , aduce dupa sine o noua ratare, ca urmare tocmai a gandurilor, a temerilor si emotiilor ce insotesc ratarea, ducand la un sir de ratari sau la esec. Aceasta este si explicatia faptului ca multi sportivi joaca mai bine la meciurile de antrenament sau amicale decat in meciurile importante, componenta psihologica, acest dialog negativ, avand un impact important. Insa, cu ajutorul hipnoterapiei, aceasta dificultate poate fi depasita sau chiar evitata.

Hipnoterapia poate fi folosita, complementar operatiilor sau tratamentelor medicale si farmacologice, pentru a grabi procesul de recuperare al sportivilor accidentati, prin diferite tehnici de imagerie, folosite in general in tratarea bolilor psihosomatice si, deasemenea, poate fi folosita pentru a ameliora durerile prin tehnici de managementul durerii, tehnici de anestezie temporara. 

In randul sportivilor de performanta, la nivel international si in special in SUA, hipnoterapia este foarte des folosita, ca si parte activa la pregatirea sportivilor, fiind considerata o componenta indispensabila pentru asigurarea succesului, fiind inteleasa importanta si rolul determinant pe care il are componenta psihologica ( mentala si emotionala). 

De-a lungul timpului, prezenta propriului hipnoterapeut in staff.ul echipelor sportive sau a sportivilor individuali a devenit o practica curenta si din ce in ce mai des intalnita in foarte multe sporturi : golf, atletism, fotbal, box, darts, inot, baschet,etc 

Printre sportivii si echipele de performanta celebre care au folosit hipnoterapia putem aminti : basketball.istul Michael Jordan care folosea hipnoza inaintea fiecarui meci pentru a isi intari rezistenta mentala. Echipa Chicago Bulls a folosit un hipnoterapeut pentru a reusi sa se auto centreze si sa isi invinga adversarii. Gimnasta Mary Lou Retton a folosit hipnoza pentru a castiga medalia de aur pentru SUA si multe alte medalii, in competitiile sportive internationale. Tiger Woods, jucator de golf, campion mondial , a folosit hipnoza inca de la varsta de 13 ani pentru a isi linisti mintea inainte de meciuri, de a-si elibera mintea de temeri si presiuni si a inscris mingi asa cum nimeni nu ar fi putut sa inscrie, obtinand un maxim de focusare. Box.erul  Kevin McBride a reusit sa il invinga pe Mike Tyson, folosind hipnoza pentru a isi descoperi si folosi potentialul la maxim.

Fie ca vorbim de sportivi consacrati sau de incepatori, pregatirea si alinierea mentala si emotionala pentru meci este foarte importanta si poate face diferenta in a performa cu succes.

 

 
Programare