ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Psihologie Psihologie Cluj-Napoca

De ce să consult un psiholog?

Buna ziua! Numele meu este Oana. Pasiunea mea și ceea ce mă entuziasmează cel mai mult este Psihologia. Pe scurt, iubesc ceea ce fac. Scopul meu este să ajut cât mai mulți oameni pentru ca ei să devină cea mai bună versiunea a lor. Am lucrat cu oameni cu diferite obiective de-a lungul timpului fie personale sau profesionale. Multor oameni le spun că psihologul este ca și un antrenor personal, la care apelezi având în minte o serie de obiective. Psihologul te ajută să îți atingi aceste obiective și te motivează constant pentru a nu renunța și a persista. Astfel, vei putea trece mai rapid și mai eficient peste momentele dificile și vei putea gestiona cu succes situațiile stresante atât în prezent cât și în viitor. Relația client – psiholog reprezintă singura relație pe care o vei avea vreodată care este doar în beneficiul tău. Vei avea un om competent și bine pregătit care să te ajute pas cu pas pentru a-ți atinge scopurile. Contrar convingerii conform căreia este necesar să ai probleme foarte grave pentru a apela la un psiholog, mulți oameni apelează pentru a primi un ajutor avizat, bazat pe studii de specialitate. Cu ce diferă acest ajutor față de a discuta cu un prieten? Psihologul îți oferă expertiza sa în domeniu, acultându-te și oferindu-ți soluții practice pe care să le aplici pentru a avea un progres.
Ce fel de scopuri voi putea atinge în cadrul ședințelor?

În cadrul ședințelor, vom lucra împreună pentru a te ajuta (după caz):
- să poți să îți controlezi emoțiile (furie, anxietate, panică, depresie, gelozie, etc) prin formarea unei gândiri raționale
- să te poți relaxa/detașa cu ușurință de diferite probleme
- să fi motivat/ă, concentrat/ă și să persiști în activitățile propuse (sport, alimentație sănătoasă, proiete personale)
- să poți ține discursuri de succes în fața unui public
- să învingi procrastinarea și să îți setezi obiective pe care să le urmărești zi de zi
- să nu mai fi dependent/ă de internet, droguri, alcool, etc
- să înveți tehnici eficiente de parenting, de creștere a propriului copil (ex. cum setăm reguli, etc)
De ce psihoterapie cognitiv-comportamentală?

Ghandi spunea foarte frumos ,,Nimic nu îmi poate face rău fără permisiunea mea” . Ei bine, acest principiu se aplică și în cazul propriilor emoții. Două persoane care trec prin aceiași situație vor trăi emoții diferite. De ce? Pentru că felul în care cei doi oameni își reprezintă lumea este diferit. Simplu spus, perspectiva lor este diferită.
La baza psihoterapiei cognitiv-comportamentale se află ideea conform căreia convingerile noastre sunt responsabile pentru reacțiile noastre emoționale, comportamentale și chiar fiziologice. Aceste reacții pot fi disfuncționale sau funcționale. Atunci când ele sunt disfuncționale persoanele trăiesc emoții intense precum: anxietate, furie, depresie, vinovăție, etc. Cu alte cuvinte, felul în care interpretăm situațiile ne va genera emoțiile .
O mare parte din problemele cu care oamenii se confruntă sunt rezultatul unei gândiri disfuncționale, împiedicănd funcționarea lor optimă. În procesul psihoterapeutic, vei învață abilități care implică identificarea gândirii disfuncționale, modificarea acesteia, raportarea la ceilalți/lume în modalități diferite și schimbarea anumitor comportamente (ex. renunțarea la fumat). Este o formă de psihoterapie validată științific de sute de studii care atestă eficiența sa pentru diferite tulburări clinice precum tulburarea depresivă majoră, tulburări de anxietate (fobii, atacuri de panică, tulburare obsesiv-compulsivă, frica de boală, sindrom de stress post-traumatic), tulburări alimentare, abuz de substanțe, etc.
Cabinetul este atestat de către Colegiul Psihologilor din Romania pe domeniile: Psihoterapie cognitiv-comportamentală și Psihologie clinică.

Reduceri 20% pentru studenți și pensionari.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare