Canicula impune masuri de prevenire a toxiinfectiilor alimentare

Data publicării: 16-07-2007

Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) Suceava ia masuri pentru prevenirea toxiinfectiilor alimentare in randul populatiei in conditii de canicula, a declarat, luni, in conferinta de presa, directorul institutiei, Silvia Odette Nicolae.
    Astfel, se vor inteti din aceasta saptamana controalele la unitatile de alimentatie publica si de turism ce vor fi verificate cu privire la siguranta produselor comercializate, dar si cu privire la conditiile de pastrare si preparare a acestora.
    Populatia a fost informata asupra riscurilor de toxiinfectie alimentara prin afise continand informatii si masuri de prevenire.
    Inspectorii ASP impreuna cu medicii veterinari vor verifica si cantinele lacasurilor de cult pentru a vedea in ce conditii este preparata mancarea ce ajunge in consum public.
    Medicii avertizeaza ca in aceasta perioada riscul de a face o toxiinfectie alimentara creste si recomanda atentie la achizitionarea alimentelor si la modul de preparare a acestora.
    In zilele excesiv de calduroase orice aliment poate deveni o sursa de infectie (carne si produse din carne, lapte si produse din lapte, oua) si chiar si legumele si fructele daca sunt mancate fara a fi bine spalate in prealabil.
Sursa: Rompres, 16-07-2007, Vizualizari 553
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.