Carnea ingrasa (studiu)

Data publicării: 28-07-2010

Consumul zilnic de carne duce, cu timpul, la creşterea greutăţii, arată un studiu ce va apărea în august în 'American Journal of Clinical Nutrition', menţionat de Le Figaro.

'Creşterea consumului de carne cu 250 g pe zi duce la o creştere a greutăţii cu 2 kg în cinci ani', precizează autorul articolului. Declanşat în 1992 în cadrul programului Epic (European Prospective Investigation into cancer), care analizează legătura între alimentaţie şi cancer, studiul s-a desfăşurat pe 400 000 de europeni din zece ţări (Franţa, Danemarca, Suedia, Spania, Olanda, Germania, Marea Britanie, Italia, Norvegia, Grecia). Cercetarea demonstrează că îngrăşarea este independentă de 'aporturile calorice sau de activitatea fizică', că afectează atât femeile, cât şi bărbaţii. 'În termeni de sănătate publică, este clar că trebuie redus consumul de carne', spune autorul studiului, care nu face diferenţe între tipurile de carne. Toate felurile de carne sunt implicate : pasăre, vacă, miel, porc şi mezeluri.

'Cea mai mare creştere în greutate s-a constatat la persoanele care erau la început cele mai slabe. Problema este că studiul s-a bazat pe greutatea declarată de fiecare, şi nu pe măsurarea făcută de autori. Se ştie că persoanele supraponderale au tendinţa să spună că au mai puţin, lucru care poate afecta rezultatele', arată un medic nutriţionist.
Sursa: Agerpres, 28-07-2010, Vizualizari 439
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.