Căștile audio care stimulează producția de dopamină

©

Autor:

Căștile audio care stimulează producția de dopamină
Dopamina este un neurotransmițător care joacă un rol important în controlul centrilor plăcerii și recompensei de la nivelul creierului. Totodată energizează și mobilizează persoana, ajutând-o să-și concentreze mai bine atenția.

Citiți aici mai multe informații despre dopamină. 

Compania Nervana susține că noile lor căști audio oferă, pe lângă scopul principal, o stimulare a eliberării de dopamină în creier, ceea ce înseamnă că pe lângă ascultarea de muzică, utilizatorii vor observa o creștere a stării bunei dispoziții imediat ce își vor pune căștile. Efectul ar fi unul de „drogare cu muzică”.

Acest lucru este posibil datorită unui dispozitiv integrat care transmite un semnal electric către creier, prin canalul auditiv. Semnalul ajunge la nervul vag, care joacă un rol important în producția de dopamină, pe care îl stimulează.

Căștile au și funcții suplimentare. De exemplu, pot sincroniza ritmul semnalelor electrice transmise cu ritmul muzicii ascultate sau cu sunetele din mediul ambiental.

Funcționarea acestor căști nu a fost testată în cadrul unor studii peer-review și nici compania  nu a oferit încă documentarea științifică pentru efectele pe care aceste căști se presupune că le-ar avea.

Căștile vor fi puse în vânzare de luna viitoare, la prețul de 299 de dolari.

Data actualizare: 24-02-2016 | creare: 24-02-2016 | Vizite: 1587
Bibliografie
Headphones that get you high on dopamine are tipped to go on sale next month, link: https://www.sciencealert.com/headphones-that-get-you-high-are-tipped-to-go-on-sale-next-month
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dopamina, responsabilă pentru mâncatul dezorganizat și riscul de obezitate
  • Șoarecii pot învăța să manipuleze impulsurile unui neutrotransmițător
  • Rolurile dopaminei, explicate de cercetători într-un nou studiu
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum