Ce alimente combat respirația neplăcută caracteristică consumului de usturoi?
CompuÈ™ii volatili, disulfura de metil alil È™i dialil, respectiv alil mercaptanul È™i sulfura de metil alil, care se găsesc în mod natural în usturoi sunt responsabili de apariÈ›ia halenei specifice, care poate persista în jur de 24 de ore.
Un studiu publicat în Journal of Food Science propune noi soluÈ›iie pentru îndepărtarea componentelor care imprimă mirosul neplăcut caracteristic al usturoiului, un aliment cunoscut în cultura noastră alimentară pentru aromă, dar È™i pentru proprietățile sale antivirale È™i antimicrobiene, despre care puteÈ›i citi pe larg aici.
Cercetătorii au administrat participanÈ›ilor la studiu imediat după consumului de usturoi: apă (control), suc proaspăt de mere, suc de mentă, ceai verde, măr gătit, salată proaspătă sau gătită, măr sau frunze de mentă întregi, proaspete.
Consumul de mere È™i cel de salată, proaspete, a redus cu circa 50% concentraÈ›iile compuÈ™ilor volatili din respiraÈ›ie în primele 30 de minute consecutive ingestiei de usturoi, comparativ cu grupul de control È™i al celor care au consumat sucuri proaspete È™i variantele preparate. DeÈ™i mestecarea frunzelor de mentă a înregistrat un grad mult mai crescut de dezodorizare, acestea sunt consumate cu o frecvență mult mai redusă decât sunt merele sau salata. Ceaiul verde nu a influenÈ›at nivelul compuÈ™ilor volatili proveniÈ›i din usturoi.
Potrivit autorilor studiului, au fost propuse două mecanisme prin care consumul de mere È™i salată pot reduce mirosul neplăcut consecutiv ingestiei de usturoi: acÈ›iunea enzimelor prezente în merele È™i frunzele de salată crude, respectiv a compuÈ™ilor fenolici din acestea, consumate atât proaspete, dar È™i gătite.
Sursa: Science Daily
Un studiu publicat în Journal of Food Science propune noi soluÈ›iie pentru îndepărtarea componentelor care imprimă mirosul neplăcut caracteristic al usturoiului, un aliment cunoscut în cultura noastră alimentară pentru aromă, dar È™i pentru proprietățile sale antivirale È™i antimicrobiene, despre care puteÈ›i citi pe larg aici.
Cercetătorii au administrat participanÈ›ilor la studiu imediat după consumului de usturoi: apă (control), suc proaspăt de mere, suc de mentă, ceai verde, măr gătit, salată proaspătă sau gătită, măr sau frunze de mentă întregi, proaspete.
Consumul de mere È™i cel de salată, proaspete, a redus cu circa 50% concentraÈ›iile compuÈ™ilor volatili din respiraÈ›ie în primele 30 de minute consecutive ingestiei de usturoi, comparativ cu grupul de control È™i al celor care au consumat sucuri proaspete È™i variantele preparate. DeÈ™i mestecarea frunzelor de mentă a înregistrat un grad mult mai crescut de dezodorizare, acestea sunt consumate cu o frecvență mult mai redusă decât sunt merele sau salata. Ceaiul verde nu a influenÈ›at nivelul compuÈ™ilor volatili proveniÈ›i din usturoi.
Potrivit autorilor studiului, au fost propuse două mecanisme prin care consumul de mere È™i salată pot reduce mirosul neplăcut consecutiv ingestiei de usturoi: acÈ›iunea enzimelor prezente în merele È™i frunzele de salată crude, respectiv a compuÈ™ilor fenolici din acestea, consumate atât proaspete, dar È™i gătite.
Sursa: Science Daily
Data actualizare: 28-09-2016 | creare: 28-09-2016 | Vizite: 928
Bibliografie
Apple, lettuce can remedy garlic breath, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2016/09/160923083806.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni